Florin Citu, ministrul Finantelor, sustine despre pensiile romanilor ca faptul ca PSD a pus accent puternic pe suspendarea majorari pensiilor cu 40 la suta denota o „sfidare a realitatilor economice, in contextul pandemiei si o bataie de joc la adresa propriului electorat.”

Pensiile romanilor, strategie eficienta

Fiind in direct la emisiunea „Legile Puterii”, Florin Citu a explicat de ce majorarea de 14% efectuata de guvern a avut un efect mai benefic decat majorarile impuse in ultimii 3 ani de guvernare PSD.

„Eu am spus din prima clipa ca a majora pensiile cu 40% ar fi fost un act sinucigas pentru orice economie din lume. Daca mai adaugam la situatie si faptul ca intram intr-o criza economica generata de una de sanatate ar fi insemnat sa ne aruncam singuri in aer. Noi am majorat pensiile cu cea mai mare suma din istorie, de 177 de lei, in timp ce PSD, care a fost trei ani la guvernare, n-a majorat in niciun an pensiile cu aceasta suma. In plus, rata inflatiei a scazut anul acesta luna de luna si a ajuns la cel mai mic nivel din 2017, in timp ce in perioada guvernarii PSD rata inflatiei a ajuns la 5,4%, cel mai ridicat nivel din 2011” a declarat Florin Citu.

Cresterea punctului de pensie

„De aceea spun ca aceasta masura, cresterea punctului de pensie cu 177 si scaderea inflatiei a fost cea mai buna masura, pentru ca si puterea de cumparare a crescut, poti sa cumperi mai mult cu 177 de lei,” a mai declarat seful Finantelor.


Sursa: Realitatea
Foto: romania-insider.com

loading...