Cetatenii romani vor putea din nou cumpara electrocasince prin programul Rabla pentru electrocasince 2020. Programul incepe din 15 decembrie. Anuntul a fost facut joi de catre ministrul Mediului, Apelor si Padurii, Mircea Fechet, intr-o conferinta de presa.

Programul Rabla pentru electrocasnice 2020

„Programul demareaza in cateva zile. Astazi a fost deja publicat in Monitorul Oficial Ghidul pentru finantarea acestui program. Tot astazi i-am solicitat presedintelui Administratiei Fondului pentru Mediu sa semneze decizia prin care acest program incepe efectiv. In foarte scurt timp si de indata ce toti comerciantii se vor inregistra si se vor valida in acest program, romanii pot sa beneficieze de aceasta finantare.

Populatia va putea sa faca efectiv cumparaturi prin Programul ‘Rabla pentru electrocasnice’ incepand cu data de 15 decembrie a acestui an. Practic, fiecare roman poate beneficia de achizitionarea a noua categorii de produse. Exista si niste elemente de noutate in acest program si ne-am gandit ca suprapunerea cu sarbatorile de iarna ar putea sa aduca un plus de valoare si un plus de eficienta pentru acest program.

Avem un buget total de 40 de milioane de lei, dublu fata de bugetul pe care l-am alocat atunci cand a demarat acest program, in anul 2018. Noi estimam ca peste 100.000 de romani vor putea sa beneficieze de acest program”, declara Fechet, citat de Agerpres.

Ce produse putem achizitiona prin program?

Ministrul a indicat si tipurile de produse ce vor putea beneficia de programul Rabla pentru electrocasnice.

„Finantam maxim 50% din valoarea unui echipament. Aici avem o noutate – faptul ca am introdus, fata de anii trecuti, patru categorii noi de produse, respectiv: aspiratoare, uscatoare de rufe, tablete si laptopuri. Cat priveste valoarea fiecarui voucher, avem propusa suma de 500 de lei pentru laptopuri, 400 de lei pentru masinile de spalat vase, aparate de aer conditionat (inclusiv cele portabile), frigidere sau combine frigorifice, televizoare si uscatoare de rufe, 300 de lei pentru masina de spalat rufe si pentru tablete.

Totodata, pentru achizitionarea de aspiratoare oferim un voucher de 200 de lei. Este important sa stim sa aceste vouchere vor fi emise in mod electronic. Modalitatea de obtinere a acestora va fi una foarte simpla: practic, fiecare roman va intra pe site-ul Fondului pentru Mediu unde nu trebuie sa introduca decat datele personale si categoria de echipament pentru care doreste sa beneficieze de voucher.

Se va emite un voucher electronic care va putea fi utilizat atat fizic, in magazinul unui comerciant, cat si electronic pe site-ul comerciantilor intr-un termen de maxim 15 zile. Daca nu va fi folosita, suma respectiva va putea fi pusa la dispozitia altui beneficiar care va dori sa se inscrie in program in masura in care vor exista inca fonduri suficiente”, a aratat ministrul Mediului.


Sursa: Adevarul
Foto: romaniatv.net

loading...