Lista de partide care au propus membri pentru functia de premier este aproape completa. Printre acestea, PNL, PSD, USR, PMP si Pro Romania vin cu nume cunoscute. Mai jos va prezentam cateva propuneri pentru postul de premier.

Lista partidelor care au depus propuneri

Intrucat alegerile parlamentare din acest an se apropie cu pasi repezi, partidele se grabesc sa puna cap la cap ultimele detalii ale campaniilor electorale. Fiecare partid si-a facut cate un plan si in ceea ce priveste viitorul prim-ministru al Romaniei, desigur, in cazul in care partidul respectiv castiga alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.

PNL il propune in continuare pe Ludovic Orban. USR-PLUS a venit cu propria propunere si anume Dacian Ciolos. PSD are ca propuneri pe Sorin Grindeanu, Mihai Tudose sau Vasile Dincu. Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a oferit si cateva propuneri de viitori ministri, in cazul in care cabinetul va fi dominat de PSD: Alexandru Rafila la sanatate, profesorul Leonard Azamfirei la Educatie, el fiind momentan rectorul Universitatii de Medicina din Targu Mures si economistul Cristian Socol la Finante, conform Radio Europa Libera.

Propuneri pentru postul de premier

Pe scurt, aceasta este lista de propuneri pentru viitorul premier al Romaniei:

  • PNL – Ludovic Orban
  • PSD – Sorin Grindeanu, Mihai Tudose sau Vasile Dincu
  • USR-PLUS – Dacian Ciolos
  • PMP – Traian Basescu
  • Pro Romania – Victor Ponta

Sursa: Click!
Foto: crpe.ro

loading...