Capcana din farmacie. Care este, de fapt, adevarul despre vitamine? Cat de sanatoase sunt suplimentele alimentare? Medicul Sandra Alexiu le da cele mai bune sfaturi romanilor. Reclamele lor apar peste tot, la TV, radio sau presa. Multi romani le iau „dupa ureche”, fara sa se consulte cu un medic.

Traim intr-o perioada plina de frica, in care teama de pandemie ne impinge la gesturi care ne pot face rau. Afla chiar astazi care este realitatea in privinta acestor produse. Cand gresim noi in consumul acestor produse din farmacie? Specialistul din domeniu a povestit toate detaliile.

Capcana din farmacie. Adevarul despre vitamine si suplimentele alimentare

”Trebuie sa stim ca, in sezonul rece, organismul nu mai are la dispozitie toate resursele naturale cu care se apara vara. Deci nu prea mai avem cruditati, nu prea mai avem fructe de vara. Asa ca toate resursele noastre vitaminice vin din pastile. Insa pastilele nu sunt intotdeauna ceea ce ar trebui sa fie.

Sunt foarte multe suplimente nutritive pe piata. Foarte multe reclame care ne imbie. Insa asta nu inseamna ca sunt si utile. Cele mai bune vitamine sunt cele din surse naturale, pentru ca se absorb in organism mult mai usor, si nu e nevoie de doze foarte mari”, afirma medicul, conform antena3.ro.

Capcana din farmacie. „Insa trebuie sa stim ca atunci cand prelucram termic orice, legume, fructe sau carne, toate vitaminele se cam distrug. Astfel incat este nevoie sa avem in permanenta cruditati. Sa continuam sa mancam salate si sa avem la dispozitie lucruri naturale pe masa, chiar si in sezonul rece.

Cel mai bun pas pentru a nu ne imbolnavi de gripa este sa ne vaccinam. Acolo vedem ce inseamna un virus pentru care nu avem nicio forma de aparare. Si ar trebui sa invatam aceasta lectie. Atat timp cat avem o forma de aparare, respectiv vaccinul impotriva gripei, trebuie sa ne vaccinam ca sa scapam de aceasta amenintare”, a adaugat medicul.

Capcana din farmacie. „O alimentatie corecta, un somn bun face cat orice alte produse de imunitate. Si sa nu mai solicitam cu insistenta de la medici pastile de imunitate, pentru ca imunitatea nu se gaseste sub forma de pastile”, a incheiat Sandra Alexiu.

loading...