Calendar ortodox joi 26 noiembrie 2020. Astazi, romanii crestin ortodocsi sarbatoresc un sfant mare. Sfantul Stelian a devenit cunoscut drept un ocrotitor al pruncilor. El si-a impartit bogatia pe care o avea saracilor, apoi s-a facut monah. Se spune ca a intrat intr-o pestera unde primea hrana de la dumnezeiescul inger, conform A1.

A primit puterea sa vindece poporul de numeroase boli. Femeile care s-au rugat Sfantului Stelian au avut alti prunci. Pruncii bolnavi au fost tamaduiti. In iconografie, Sfantul Stelian este reprezentat in mod traditional avand un copil in brate. Moastele Sfantului Stelian se afla in Bucuresti, la Biserica Sfantul Stelian, denumita si ”Lucaci”.

Calendar ortodox joi 26 noiembrie 2020. Ce sfant mare sarbatorim astazi

Rugaciune catre Sfantul Stelian:

„Cuvioase Parinte Stelian, sprijinitorul si calauzitorul in rugaciunile noastre, patimile trupesti biruind si impreuna cu ingerii locuind, privesti neincetat marirea cea gatita sfintilor, de lumina cereasca umplan-du-te.

Acum, in marirea cereasca vietuind si inaintea imparatului Hristos stand, nu uita pe credinciosii care cu indrazneala inalta rugaciuni si cer sprijinul tau. Cel ce de la sanul maicii tale ai fost sfintit, si vas ales al Duhului Sfant te-ai aratat, luand sub ocrotirea ta pe mame si pe copii, ferindu-i de intristare si de boala, arata-te grabnic vindecator al suferintelor si al bolilor sufletesti si trupesti ale celor ce te lauda pe tine.

Calendar ortodox joi 26 noiembrie 2020. Cel ce din pustiul Paflagoniei ai facut loc de preamarire a Sfintei Treimi, fa si din pustiul inimilor noastre tarina bine-placuta a harului dumnezeiesc, in care sa infloreasca crinii cei mantuitori ai credintei si sa se inmulteasca roadele sfintitoare ale faptelor bune; ocroteste cu rugaciunile tale familiile si pe copiii nostri, cerand de la Milostivul Dumnezeu iertare de pacate, sanatate si mantuire, ca prin tine si impreuna cu tine sa laudam numele cel sfant al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin”.

Calendar ortodox joi 26 noiembrie 2020. Astazi poti spune „La multi Ani” celor care poarta numele de Stelian, Steliana sau Stelica. Semnificatie nume – Stelian. Acest prenume masculin se trage din cuvantul grecesc „stylos”, care inseamna „stalp”. Cu toate ca este asemanator cu numele Stela (stea), in realitate nu are nicio legatura cu acesta. Acest nume denota putere si dragoste.

loading...