Bucurie uriasa pentru soferii cu masini pe benzina – Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) anuleaza actul normativ care obliga comerciantii de produse petroliere sa detina propriile depozite. Legea respectiva ar fi avantajat cateva nume grele din domeniu.

Curtea Constitutionala a Romaniei a declarat ca fiind neconstitutionala legea care practic punea in faliment sute de companii aflate pe piata, care fac comert cu produse petroliere. Aceasta lege ar fi dus, deci, la cresterea artificiala a pretului final pentru toti consumatorii.

Bucurie uriasa pentru soferii cu masini pe benzina. Legea ar fi distrus mare parte din comerciantii de carburanti

Redactia Libertatea a informat ca legea respectiva obliga companiile care comercializau carburanti sa detina depozite proprii. Acest lucru ar fi fortat respectivele companii sa iasa de pe piata. Firmele respective se ocupa fie cu transportul combustibililor de la rafinarii la agricultori, fie activeaza in constructii, fie revand combustibilii institutiilor publice ale statului, la licitatiile pe care acestea le organizeaza in acest sens.

Companiile afectate au depus plangeri in mod repetat impotriva efectelor acestei legi. Actul normativ este respins si de catre Asociatia Romana a Petrolului, ARP, motivand ca se poate ajunge in situatia in care cardurile de combustibil sa nu mai poata fi folosite.

Cine a votat legea

Deputatii din partea PMP Coliu Doru-Petrisor, Cristache Catalin, Moise Costin-Sebastian, Samartinean Cornel-Mircea, deputatii din partea PSD Florin Iordache, Alfred Simonis, Bontea Vlad, Lupascu Costel si Virza Mihaita si deputatii neafiliati Marian Cucsa si Vasile Lungu sunt cei care au initiat proiectul de lege.

Proiectul de lege fusese initial respins de senat. A fost votat totusi in septembrie de catre deputatii PSD, PMP si UDMR. Deputatii PNL nu au votat. Legea a fost atacata la Curtea Constitutionala de catre guvern, dar si de catre alti 87 de deputati, de la USR, PNL si PMP.


Sursa: auto-bild.ro
Foto: Pixabay

loading...