Premierul Romaniei, Ludovic Orban, a anuntat marirea salariilor pentru anul 2021. Decizia vine in urma consultarilor cu reprezentantii Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social.

Obiectivul nostru este sa nu fie afectate locurile de munca

„Suntem adeptii unui mecanism de crestere care sa se bazeze pe realitatile economice, respectiv rata inflatiei, cresterea productivitatii si alti factori economici. Obiectivul nostru este sa nu fie afectate locurile de munca, mai ales in aceasta perioada in care companiile se confrunta cu dificultati din cauza crizei sanitare”, declara Orban.

In acest context, premierul a propus sa fie constituit un grup de lucru format din experti ai patronatelor, sindicatelor si Guvernului. Ei ar trebui sa faca o analiza comparativa privind mecanismele aflate la baza evolutiei salariului minim in alte state din Uniunea Europeana.

Incercari de a mentine marirea salariilor intr-o crestere stabila

„In urma acestei analize, se va putea stabili in mod obiectiv o forma de crestere predictibila a salariului minim pentru urmatorii patru ani” , spune prim-ministrul.

Sursa spune ca partenerii sociali au pus in discutie si ca e important sa fie imbunatatita relatia dintre institutiile patronale si cele sindicale. Este necesara si crearea unei stabilitati a evolutiei salariului minim.

La videoconferinta a participat si ministrul muncii.


Sursa: Digi 24
Foto:

loading...