Acum cinci ani, Bill Gates s-a ridicat pe scena TED si a prezis pandemia actuala si raspunsul nepotrivit al Americii. Datorita acelei discutii, el este acum considerat ca fiind una dintre cele mai profetice voci de acolo cu privire la amenintarea unor noi boli. Atunci cand isi ofera parerea, ar trebui sa ascultam cu totii previziunile lui Bill Gates.

Ceea ce a facut chiar fondatorul Microsoft in primul episod al noului sau podcast. Impreuna cu actrita Rashida Jones, Gates a vorbit cu renumitul epidemiolog Anthony Fauci despre progresul catre un vaccin. A vorbit despre masurile pe care ar trebui sa le luam cu totii acum si viziunea sa despre viata de dupa Covid. Iata principalele predictii ale lui Gates.

Intalnirile la distanta vor fi normalizate.

Inainte de pandemie, probabil ca va faceati griji ca un client s-ar putea simti neglijat daca ati alege sa va intalniti cu ei online, dar dupa Covid situatia va fi foarte diferita, potrivit lui Gates.

„La fel cum al doilea razboi mondial a adus femeile pe piata muncii si multe dintre acestea au ramas, la fel si aceasta idee de <<Trebuie sa merg acolo fizic? Acum ni se permite sa cerem asta.>>”, spune el. Acest lucru va fi adevarat pentru intalnirile business, dar si pentru interactiuni personale.

„Ideea de a invata sau de a avea o programare la medic sau un apel de vanzari online cu ceva de genul Zoom sau Microsoft Teams va fi ceva normal”, prezice Gates.

Previziunile lui Bill Gates spun ca software-ul se va imbunatati dramatic

Nu numai ca ideea intalnirii la distanta va parea naturala, dar Gates prezice, de asemenea, ca instrumentele pentru a face acest lucru vor fi in curand mult mai bune decat cele cu care ne luptam acum.

„Software-ul a fost cam ciudat cand a inceput totul, dar acum oamenii il folosesc atat de mult incat vor fi surprinsi de cat de repede va evolua software-ul”, prezice el.

Companiile pot imparti un birou prin rotatie

Daca lucram mai mult la distanta, asta inseamna ca va trebui sa lucram mai putin la birou si asta va avea efecte semnificative. Primul dintre acestea se va simti in modul in care companiile iau decizii imobiliare.

„Cred ca oamenii vor merge mai putin la birou. Puteti chiar sa impartasiti birouri cu o companie care are angajatii sai in zilele diferite fata de cele in care vin angajatii dvs.”, sugereaza Gates.

Vom alege sa traim in locuri diferite

Efectele lucrului la distanta nu se vor termina aici. Asta va remodela si comunitatile noastre, crede Gates. Centrele oraselor vor fi mai putin importante, comunitatile de dormitoare vor fi mai importante (si chiar vom regandi designul caselor noastre).

„In orasele care au mare succes, Seattle si San Francisco … chiar si o persoana care este bine platita, cheltuie o suma nebuna din bani pentru chirie”, subliniaza el. Fara ancorele unui birou pe care trebuie il vizitati in fiecare zi, sederea in locuri atat de scumpe devine mai putin atragatoare. O casa mai mare intr-o comunitate mai mica, cu mai putin trafic are mult mai mult sens.

Vei socializa mai putin la locul de munca si mai mult in comunitatea ta

Previziunile lui Bill Gates spun ca un efect al acestor schimbari va fi in modul in care socializam. S-ar putea sa cheltuim mai putina energie sociala la locul de munca, prezice el si mai multa cu cei dragi din comunitatea locala.

„Cantitatea de interactiune sociala pe care o obtineti din munca dvs. poate scadea si, astfel, dorinta dvs. de a obtine mai multa socialiare in comunitatea dvs. cu prietenii noaptea, ar putea creste deoarece, in special, daca facem o multime de lucrari la distanta, dorinta noastra de a socializa, energia noastra de a socializa dupa ce incetam munca, vor fi destul de mari.”, ii spune Gates lui Jones.

Lucrurile nu vor reveni total la normal mult timp, spun previziunile lui Bill Gates

Daca ultima predictie suna atragatoare, urmatoarea, pe care Gates o ofera in parteneriat cu expertul de top in boli infectioase (si prietenul de lunga durata al lui Gates) Fauci, este mai putin vesela. Chiar si dupa ce un vaccin elimina in mare masura noul coronavirus, lucrurile nu vor reveni complet la normal pana cand intreaga lume nu va invinge boala.

„Exista o faza in care numarul va fi foarte scazut in Statele Unite, dar va ramane in continuare crescut in alte parti ale lumii, asa ca ar putea reveni oricand”, spune el

Normalitatea se va intoarce atunci cand nu doar SUA are pandemia sub control, ci si restul lumii.

Dupa cum ne spun previziunile lui Bill Gates, urmatoarea pandemie nu va fi la fel de rea

Daca sunteti deranjati sa auziti ca este putin probabil sa participati la concerte cu zeci de mii de fani vara viitoare, Gates are o ultima predictie pozitiva care sa va inveseleasca. In timp ce aceasta pandemie a fost un cosmar, el este plin de speranta la urmatoarea aparitie a unui agent patogen ucigas, lumea se va descurca mult mai bine, ne asigura previziunile lui Bill Gates.


Sursa si foto: inc.com

loading...