Judetul Ilfov in scenariul rosu. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Ilfov a luat decizia finala. Incepand de luni seara, 23 noiembrie 2020, tot judetul intra in scenariul rosu. Masura se aplica incepand cu ora 20:00, timp de doua saptamani. Cauza o reprezinta incidenta cumulata a cazurilor mai mare de 3 la mia de locuitori.

Citeste si: Carantina totala de Craciun in Romania? Klaus Iohannis, anuntul asteptat de milioane de romani

Apar noi masuri restrictive pentru judetul Ilfov. Printre acestea se numara inchiderea restaurantelor in interior, inchiderea cinematografelor si a salilor de spectacole, precum si interzicerea activitatii cu publicul pentru firmele din domeniul jocurilor de noroc.

Judetul Ilfov in scenariul rosu. Lista noilor restrictii

„Avand in vedere ca in Judetul Ilfov rata de incidenta cumulata a cazurilor in ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 locuitori, respectiv 8,13/1000 locuitori, pentru urmatoarele 14 zile, incepand cu data de 23.11.2020 ora 20:00 si pana in data de 06.12.2020 ora 20:00, la nivelul judetului Ilfov, pentru localitatile in care nu este instituita carantina zonala, se dispun urmatoarele masuri:

– interzicerea activitatii cu publicul a operatorilor economici care desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si/sau bauturilor alcoolice si nealcoolice, de tipul restaurantelor si cafenelelor, in interiorul cladirilor;

– activitatea restaurantelor si a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unitati de cazare este permisa doar pentru persoanele cazate in cadrul acestor unitati;

– interzicerea activitatii cu publicul a operatorilor economici licentiati in domeniul jocurilor de noroc.

– interzicerea organizarii si desfasurarii activitatii in cadrul cinematografelor, institutiilor de spectacole si/sau concerte”, anunta Institutia Pefectului Judetului Ilfov, conform Digi24.ro.

Citeste si: Declaratia pe propria raspundere pentru tranzitarea unei localitati in carantina. Cum trebuie sa arate si ce reguli sunt

Pentru 11 localitati din judetul Ilfov este in vigoare deja si masura carantinarii. Aceasta presupune deplasarea din motive bine intemeiate si cu declaratie pe proprie raspundere. Este vorba despre sapte comune si patru orase, cu satele aferente: comuna Ciorogarla, comuna Berceni, comuna Clinceni, orasul Bragadiru, comuna Chiajna, comuna Corbeanca, comuna Dobroesti, orasul Magurele, comuna Mogosoaia, orasul Otopeni si orasul Popesti-Leordeni.

loading...