Peste tot apar semne de intrebare de ce nu intra Bucurestiul in carantina. Mai ales dupa ce multe localitati din Ilfov au fost deja carantinate. Rata de infectare cu SARS-CoV-2 in Bucuresti a depasit deja 6,6 la mia de locuitori, in conditiile in care autoritatile anuntasera carantinarea de la o valoare de 3 infectari la mia de locuitori.

Bucurestiul in carantina – se iau in calcul mai multi factori

Raed Arafat a explicat ca pentru aceasta decizie se iau in masura mai multi factori, nu doar rata de infectare. De asemeni, tot el a precizat ca punerea in carantina a localitatilor din jurul Bucurestiului a contribuit la scaderea numarului de cazuri si in Bucuresti. Motivul – scaderea numarului de deplasari intre capitala si localitatile limitrofe.

Toate masurile gnerale contribuie la reducerea raspandirii noului coronavirus

„Nu luam doar cifra, nu e doar incidenta care e luata in considerare, sunt mai multe lucruri luate in considerare de DSP.

Sunt toate masurile generale luate pentru peste 3 la mie: restaurante inchise, teatrele, cinema. Sunt restrictii de circulatie noaptea, magazinele se inchid la 9. Sunt masuri deja luate. Ilfov a decis sa ia o masura care cred ca va avea impact asupra Bucurestiului, pentru ca foarte multe zone sunt rezidentiale. Se va permite miscarea celor care merg la munca, au motive, dar se va limita foarte mult miscarea neesentiala. Se vor limita doar la activitatile prevazute in ordin. Aici va fi un impact.

Urmeaza ca DSP Bucuresti, cu comitetul municipal, cu INSP, sa faca analizele, la momentul in care considera, ei pot sa vina cu propunerea oricand” a declarat Raed Arafat.


Sursa si foto: CANCAN

loading...