In cele ce urmeaza, vom clarifica problema costurilor pentru efectuarea testului Covid Real Time PCR. Preturile difera in functie de clinica, precum noteaza si Agerpres, conform informatiilor publicate pe site-urile respectivelor clinici. Aflati mai jos Cat costa testul PCR pentru COVID-19.

Cat costa testul PCR pentru COVID-19

Preturile testelor Covid Real Time PCR variaza intre 285 de lei si 420 de lei.

Potrivit datelor analizate, oferta cea mai avantajoasa este la Synevo, un laborator de analize unde testul costa 285 de lei, iar rezultatul se primeste in 24 de ore.

La Lotus Med, pretul este de 300 de lei si raspunsul este primit in 48 de ore.

La clinica MedLife, testul costa 340 de lei si rezultatul este dat in doua zile.

Clinica Sante afiseaza pretul de 350 de lei, cu rezultat in 72 de ore.

Clinicile Gral Medical efectueaza test PCR pentru COVID-19 la pretul de 380 de lei.

Clinicile Sanador fac testul pentru 390 de lei si ambele dau rezultatul in maxim 48 de ore.

Testare dubla, pentru gripa si Covid-19

La clinicile Ok Medical, testele RT PCR SARS-CoV-2 costa 390 de lei, cu primirea rezultatului in 48 de ore. Aici se poate efectua testarea dubla pentru gripa si Covid cu 440 de lei.

Regina Maria afiseaza un cost de 390 de lei, cu rezultat in doua zile. Pachetul Covid + gripa poate fi efectuat la 420 de lei, cu rezultat in 3 zile.

Cel mai mare pret il gasim la MedSana, unde testul costa 420 de lei, cu rezultat in maxim o zi. Pretul lor este cu 48% mai mare decat cea mai ieftina, la pretul de 285 de lei, de la Synevo, cu primirea rezultatului tot in 24 de ore.

La MedSana se mai gaseste o varianta de pret, de 350 de lei, dar cu rezultat in 72 de ore. Clinicile recomanda tuturor pacientilor o programare prealabila pentru testare, datorita numarului mare de cazuri si de persoane care vor sa se testeze.


Sursa: Adevarul
Foto: Europa Libera

loading...