Scolile din Romania au fost inchise din cauza situatiei epidemiologica. Oficialii sunt criticati de elevi si parinti, deoarece, sustin ei, invatamantul online nu se compara cu cel din sala de clasa.

Ministrul Educatiei si premierul Ludovic Orban nu dau semne ca mersul la scoala va reveni in curand. Situatia este una din ce in ce mai ingrijoratoare, iar spitalele sunt pline.

Premierul spune ca pana la o scadere semnificativa a numarului de infectari, invatamantul se va desfasura online.

“Pana la o scadere semnificativa a numarului de infectari, invatamantul se va desfasura online. Am fost criticati si cand le-am pastrat deschise si cand le-am inchis. Aproape toate tarile care au pastrat scolile deschise, intre timp le-au inchis. Sigur ca elevii nu dezvolta forme severe, in scoala riscul de transmitere e foarte mic, dar deschiderea scolilor presupune aglomeratie, o serie de alte activitati legate de mersul la scoala, care cresc riscul epidemiologic. Pentru a-o proteja pe elevi, pe parinti si bunici, am decis sa pastram scolile inchise”, a anuntat Ludovic Orban.

Toate unitatile de invatamant din tara s-au inchis, incepand cu data de 9 noiembrie. Cursurile au fost mutate in mediul online, asa cum deja ne-am obisnuit, asa ca inca nu se redeschid scolile.

Decizia va fi valabila pentru doar 30 de zile, pana in 9 decembrie, dar elevii s-ar putea reintoarce la scoala abia incepand cu anul viitor. Guvernul a stabilit printr-o ordonanta de urgenta ca suspendarea cursurilor sa fie mentinuta pana la sfarsitul anului, daca numarul cazurilor de infectare cu noul coronavirus nu va scadea.

loading...