Elena Mateescu, director ANM, anunta venirea iernii in Romania. Vremea se strica incepand de vineri ora 12.00, iar informarea meteorologica va fi in vigoare pana sambata la ora 17.00.

Specialistii ANM au emis prognoza meteo pentru urmatoarele zile. Potrivit Elenei Mateescu, director ANM, vremea se schimba radical in Romania incepand de astazi.

“Va mai ninge in continuare in zonele de munte, pentru ca vor predomina ninsorile si se va putea depune strat de zapada, posibil mai consistent, in special in zona Carpatilor Meridionali. De altfel, de maine de la ora 12.00, si pana sambata la ora 17.00, va fi in vigoare o informare meteorologica, interval in care vorbim de precipitatii, in cea mai mare parte a tarii, incepand cu regiunile nord-vestice, cantitati de apa ce pot depasi pe arii restranse 15-20 l/mp, precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Se vor semnala si in Transilvania si local in zonele de deal din Moldova, Muntenia si Oltenia. Vantul va fi prezent in majoritatea regiunilor, cu viteze intre 40 – 50 km/h, iar la munte, in special in zona inalta, rafalele vor depasi 70 -70 km/h viscolind ninsoarea”, a declarat Elena Mateescu la Antena 3.

Vremea in Bucuresti 20 – 22 noiembrie 2020

Potrivit directorului ANM, vremea in Bucuresti se va raci brusc, iar temperaturile minime ajung pana la -2 grade Celsius.

“In Capitata va fi o vreme rece, mai ales in weekend, acolo unde vorbim de temperaturi maxime, cel mult, in jurul valorilor de 5-6 grade Celsius, iar minimele, inclusiv in Capitala, mai ales duminica dimineata, vor fi negative. De altfel, preponderent in toata tara vorbim de o vreme in racire, la sfarsitul acestei saptamani. Vorbim de temperaturi maxime cel mult intre 0 pana la 9 grade, si minime -10 pana la o grade, iar in Capitala -2, -1 grade”, a mai spus directorul ANM.

loading...