Mancarea produsa in Romania ajunge in din ce in ce mai multe magazine LIDL din Europa. Exporturile au atins suma de 59 de milioane de euro.

Exporturi in valoare de 59 de milioane de euro

Lantul de magazine LIDL a exportat produse romanesti in valoare de nu mai putin de 59 de milioane de euro in anul 2019, dublu fata de 2018. Totusi, gigantul se afla pe primul loc si la importul produselor in Romania, fiind cel mai important importator de lactate.

„Acesta este un obiectiv important pe care il dorim sa il mentinem”, precizeaza raportul de sustenabilitate al Lidl pentru 2019, lansat recent de companie.

Creste numarul furnizorilor LIDL autohtoni

Conform aceluasi raport, peste 80% din furnizorii magazinelor LIDL sunt din Romania, cu 11% mai mult decat anul trecut. Cantitatea de fructe si legume romanesti a crescut cu 23%.

In timpul sezonului, LIDL a reusit sa faca in asa fel incat peste 80% din cantitatea de fructe si legume comercializata a provenit de la producatori romani. Mai mult de 92 de mii de tone de fructe si legume romanesti au fost vandute in 2019 de catre lantul german de magazine.

Magazinele sunt parte a grupului Schwarz. Grupul are sediul central in Neckarslum, Germania si este unul dintre cele mai mari lanturi de magazine din intreaga Europa.


Sursa si foto: Economica

loading...