Intrarea in Templu a Maicii Domnului. In aceasta seara, 20 noiembrie 2020, are loc Inaintepraznuirea Intrarii in Biserica a Maicii Domnului, conform traditiei ortodoxe si Preserbarea Intrarii in Templu a Maicii Domnului, pentru crestinii catolici. Este un eveniment major pentru crestini si simbolul supunerii fata de puterea divina.

Este o zi a luminii, a privegherii si a prevederii. Aceasta sarbatoare le indeamna pe femei sa iubeasca asa cum se cuvine virtutile crestine, sa fie smerite, blande si bune la suflet. Conform traditiei populare la romani, acum iarna. Se mai spune ca in aceasta noapte se deschid cerurile, iar animalele capata grai omenesc.

Intrarea in Templu a Maicii Domnului. Ce este interzis sa faci in Ajun, in seara asta

Tot in aceasta noapte sfanta, se sparg intunericul, raceala mortii si a iernii. Insa, cei care pot vedea frumusetea Inaltului sunt doar oamenii buni si demni. Se fac praznice pentru morti, mai ales pentru persoanele cu o moarte naprasnica si care au trecut in lumea celor vesnice fara lumanare. De Ovidenie are loc prima dezlegare la peste din Postul Craciunului.

In noaptea aceasta de Ajun, intre 20 si 21 noiembrie, se ung usile si ferestrele cu usturoi, ca sa stea departe strigoii. Este interzis sa muncesti si trebuie sa dai de pomana colacei cu lumanari si cani cu apa. Asa cum este vremea de Ovidenie, asa va fi toata iarna. Daca este senin si soare, vara urmatoare va fi una secetoasa, scrie libertateapentrufemei.ro.

Citeste si: Ovidenie, Vovidenie sau Obrejenie. Intrarea Maicii Domnului in Biserica. Ce trebuie sa faci neaparat pe 21 noiembrie 2020

Intrarea in Templu a Maicii Domnului. Daca sunt nori, inseamna ca este un semn rau si va urma un an greu, cu boli. Daca ninge de Ovidenie, vine o iarna grea. Trebuie neaparat sa ai lumanari aprinse in casa pentru ca viata copiilor tai sa fie ferita de ghinioane. Nu ai voie sa dormi in noaptea de Ajun, spune traditia populara. In aceasta seara, in anumite regiuni, se face un ritual stravechi.

Se pune o farfurie cu apa langa o lumanare aprinsa. Se pazeste pana dimineata, ca sa nu se stinga. In acest timp, trebuie sa faci 300 de matanii. Intai 100 seara, 100 la miezul noptii si 100 cand rasare soarele. Cei care reusesc sa faca asta, vor avea orice dorinta indeplinita. A doua zi dupa Ajun, romanii sarbatoresc Intrarea Maicii Domnului in Biserica, prima mare sarbatoare din Postul Craciunului.

loading...