Cod galben de ninsori abundente. ANM a emis o avertizare Cod galben de ninsori si vant puternic. Avertizarea este valabila pentru 11 judete din tara, pana sambata, 21 noiembrie, la ora 14.00. In aceste zone, zone apar ninsori moderate cantitativ, dar si intensificari ale vantului in zona montana.

Sunt vizate judetele Salaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Caras-Severin, Mehedinti, Sibiu, Valcea, Brasov, Arges si Dambovita, conform ANM. Va ninge in cea mai mare parte a Carpatilor Occidentali si Meridionali va ninge. Se pare ca stratul de zapada va fi unul consistent.

Cod galben de ninsori abundente. A venit oficial iarna in Romania

Incepand cu a doua parte a noptii de vineri spre sambata, precum si in prima parte a zilei de sambata, in sudul si sud-vestul Transilvaniei, precipitatiile vor fi mai ales sub forma de ninsoare. Se va depune un strat de zapada.

Avertizarea ANM de Cod galben intra in vigoare vineri, la ora 20.00. Ea este valabila pana sambata la ora 14.00. Pentru restul zonelor, s-a emis o informare meteorologica, valabila de vineri de la ora 15.00 pana sambata la ora 14.00. In acest interval, apar precipitatiile in cea mai mare parte a tarii.

Citeste si: Prognoza meteo ANM 16 noiembrie – 14 decembrie 2020, Romania. NU e normal ce se intampla in aceasta perioada

Cod galben de ninsori abundente. Cele mai afectate zone vor fi in centru, sud-vest si in zona de munte, unde antitatile de apa vor depasi pe arii restranse 15-20 l/mp. La munte apar treptat ninsorile. In Translvania si local in zonele de deal din Moldova, Muntenia si Oltenia apar precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare, anunta Digi24.

Vantul se va intensifica in majoritatea regiunilor. Apar rafale puternice in zonele estice, sud-estice si vestice in general, cu viteze de 40-50 km/h. In zona montana inalta rafelele vor depasi 60-70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

loading...