Polita de asigurare RCA, este, dupa cum ii spune si numele, o asigurare obligatorie de raspundere civila. Asta inseamna ca asigurarea ta RCA acopera daunele pe care le produci altui autovehicul, in cazul unui accident in care esti considerat vinovat din punct de vedere legal, conform codului rutier.

CASCO este o asigurare optionala si se face numai daca proprietarul autoturismului doreste acest lucru si daca masina respecta conditiile impuse de asiguratori. CASCO protejeaza pentru daunele produse din alte cauze, precum neglijenta in exploatare, fenomene naturale, sau animale.

La ce trebuie sa fii atent cand achizitionezi o polita RCA

Acoperirea Teritoriala – in cazul in care doresti sa parasesti teritorul tarii noastre in perioada de valabilitate a politei RCA, este bine sa tii minte ca aceasta nu este mereu valabila in toate tarile. Trebuie sa te asiguri ca ai o polita RCA valabila in tara unde urmeaza sa te deplasezi.

Servicii suplimentare, precum decontarea directa. Aceasta presupune faptul ca, dupa un accident rutier, proprietarul masinii pagubite are optiunea de a merge la propriul asigurator RCA pentru a-si recupera prejudiciu, urmand ca asiguratorul sau sa recupereze suma platita de la asiguratorul soferului vinovat.

Cele mai frecvente greseli facute de romani, cand incheie polita RCA

Greselile cele mai des intalnite atunci cand soferii romani isi cumpara polita RCA sunt alegerea celor mai ieftine polite si alegerea unei perioade foarte scurte. Astfel, costurile pe termen lung sunt mai mari. Apare si riscul de a uita sa reinnoiesti polita, ce poate atrage probleme legale si amenzi foarte mari.

Asigurarile de tip CASCO

Asigurarile CASCO asigura impotriva daunelor produse propriei masini. Incheierea asigurarii CASCO este optionala si este in intregime decizia soferului daca incheie sau nu o asigurare CASCO.

Spre deosebire de polita RCA, printre riscurile acoperite de CASCO se numara avariile produse de accidente, furtul total sau partial (componente) al masinii, vandalism.

Unii asiguratori includ in CASCO si servicii de asistenta rutiera, incaz de accident.


Sursa: Digi24

loading...