Unul dintre binecunoscutele hooby-uri ale lui Nicolae Ceausescu a fost vanatoarea. Pasiunea lui pentru vanatoare a fost subiectul multor bancuri si a dus la multe controverse. Armele lui Nicolae Ceausescu eu si ele povestea lor.

Armele lui Nicolae Ceausescu

Nicolae Ceausescu avea o colectie bogata de arme de vanatoare. Majoritatea erau cadouri primite de la cei ce il vizitau la intalnirile diplomatice. Armele erau tinute in vila de protocol, din Bucuresti, de pe strada Primaverii. Acestea au fost ridicate de catre Ministerul Apararii Nationale in 1990 si au fost expuse la Muzeul Militar.

Pusca cu aur

Printre armele lui Nicolae Ceausescu se numara si o pusca de colectie, ce fusese creata special pentru regele Carol al doilea. Specialistii casei de licitatii, acolo unde pusca a fost vanduta cu 32.500 de euro, afirma ca „Este o arma de vanatoare functionala, ce a fost comandata cu talpa din os, luneta Zeiss si ornamente ovale, din aur, cu cifra Regelui si coroana regala. In prezent, pusca are elementele decorative metalice inlocuite cu unele din aur de 18K, cele doua platini avand inscriptia <<Holland & Holland>>, iar in partea inferioara a patului avand un element metalic inscriptionat cu semnatura <<N. Ceausescu>>. Greutatea totala a pieselor din aur depaseste 200 gr”.

Record la mistreti

In februarie 1978, Nicolae Ceausescu a vanat cel mai mare mistret. Greutatea mistretului a fost de 300 de kilograme. Vanat la padurea Ciornuleasa, din judetul Calarasi, acesta a doborat recordul national. Acesta nu a fost inca egalat nici pana in prezent.

Urs adus de la gradina zoologica

Desi nu se stie daca e doar un zvon, sau chiar e adevarat, se spune ca Ceausescu a omorat la vanatoare un urs adus special pentru el, de la o gradina zoologica din Oradea. Mai mult decat atat, se zvoneste ca totul ar fi fost aranjat pentru a dobora recordul stabilit anterior de catre dictatorul sarbilor, Iosip Broz Tito.


Sursa: Adevarul
Foto: Youtube

loading...