Primii romani vaccinati impotriva COVID-19. Ce categorii vor fi vizate, de fapt, pentru primele etape ale vaccinarii populatiei? Intreaga tara astepta anunturile facute acum de catre premierul Romaniei si presedintele tarii. Ce a anuntat Orban si ce a avut de spus Iohannis? Va explicam chiar acum toate detaliile.

Orban a tinut sa mentioneze ca nu vor avea prioritate functionarii. Se stabileste o strategie de vaccinare de catre autoritatile romane. In acest document, vor fi clar mentionate categoriile care vor avea prioritate la vaccinarea impotriva COVID-19. Cei de la Digi24 au dezvaluit ca Ministerul Sanatatii a trimis o circulara.

Primii romani vaccinati impotriva COVID-19. Anuntul facut de Klaus Iohannis si Ludovic Orban

Prin aceasta s-a cerut ca fiecare institutie sa intocmeasca niste liste cu angajatii care isi doresc sa se vaccineze impotriva COVID-19. Acesta va ajunge in Romania la sfarsitul lunii decembrie 2020.

Conform acestui document, categoriile de personal cu prioritate sunt: personalul medical si auxiliar din unitatile medicale publice si private; personalul care deserveste activitatile esentiale din infrastructura critica (militarii, angajatii Postei, CFR etc); personalul din institutiile aflate in subordinea ministerelor; persoanele peste 18 ani vulnerabile (vastnici peste 65 de ani si cei cu boli cronice).

Primii romani vaccinati impotriva COVID-19. Abia in utima etapa va fi vaccinata populatia generala. „Cheia de interpretare nu e ca au functionarii prioritate, ordinea de prioritati este anuntata de presedinte, ea va fi parte dintr-o strategie de vaccinare”, a declarat Ludovic Orban, premierul Romaniei. Klaus Iohannis a anuntat, in conferinta de presa, ca strategia de vaccinare urmeaza sa fie facuta publica saptamana viitoare.

„Vaccinarea se va face etapizat si va incepe cu anumite grupe de populatie, stabilite pe criterii epidemiologice si medicale. Este vorba, intr-o prima faza, de personalul medical, de cei aflati in grupele de risc, dar si de lucratorii din sectoare esentiale precum educatie, siguranta nationala, transporturi, energie, furnizarea de apa si alimente”, a declarat el.

Primii romani vaccinati impotriva COVID-19. „In sedinta de astazi, a fost numit si un coordonator al campaniei de vaccinare la nivel national, in persoana domnului Valeriu Gheorghita, medic primar de boli infectioase la Spitalul Militar Central”, a mai adaugat Iohannis.

loading...