Draga Olteanu Matei a murit. Actrita implinise varsta de 87 de ani in data de 24 octombrie 2020. Marea noastra artista lasa in urma ei un gol urias pentru teatrul romanesc. A strans ropote de aplauze cu fiecare aparitie. Romanii au adorat-o in rolul Coanei Veta, sotia lui Nea Marin. A facut o echipa redutabila cu regretatul Amza Pellea.

A fost casatorita de trei ori, dar decesul ultimului sot i-a lasat in suflet o suferinta greu de suportat. „Eu si sotul meu suntem o singura persoana si traim fiecare moment impreuna, clipa de clipa; sigur ca trecem prin necazurile varstei, ca ajungi sa nu mai vezi bine, sa nu mai auzi bine, sa te doara picioarele”, povestea actrita intr-un interviu mai vechi, despre Ion Matei, conform click.ro.

Draga Olteanu Matei a murit, la varsta de 87 de ani. Care este cauza mortii

In seara zilei de vineri, 13 noiembrie, Draga Olteanu Matei ajungea in stare grava la Spitalul Sfantul Spiridon din Iasi. Aici, medicii au facut tot ce a fost posibil ca sa o salveze.

„Doamna a ajuns transferata de la Spitalul Judetean Piatra Neamt pentru o Hemoragie Digestiva Superioara. A fost evaluata in urgenta. S-a inceput transfuzia de sange, fiind vorba de o hemoragie importanta. Este internata in acest moment in ATI. Este constienta. Comunica cu echipa medicala.

S-au inceput manevrele diagnostice si terapeutice si speram ca evolutia sa fie una favorabila. Doamna are si alte patologii. Are afectiuni cardiovasculare, afectiuni endocrine care bineinteles trebuie evaluate si tratate in continuare„, declara Diana Cimpoesu, medic sef UPU Spitalul Sf. Spiridon Iasi, dupa ce marea actrita ajunsese in stare critica la spital.

Draga Olteanu Matei a murit. „Starea doamnei este una stabila dupa primele manevre terapeutice, in primul rand dupa transfuzia de sange, reumplerea volemica si toate celelalte tratamente facute in urgente se continua in ATI.

Spitalul Judetean Piatra Neamt este spital COVID si in plus a fost transferata pentru endoscopie, eventual endoscopie interventionala. Este internata in clinica de gastroenterologie si hepatologie, data fiind competenta acestei clinici in tratarea acestor urgente majore”, a adaugat medicul, conform observatornews.ro.

Din nefericire, se pare ca nu a rezistat si, din pacate, s-a stins, in noaptea de marti spre miercuri. In 50 de ani de cariera, Draga Olteanu Matei a jucat in peste 90 de filme, 100 de productii de televiziune si 50 de piese de teatru.

loading...