Sot Draga Olteanu Matei. Cine a fost, de fapt, Ion Matei. Cum au ramas pe drumuri si fara bani? Drama care le-a marcat casnicia. Au avut o casnicie exemplara, intrerupta, din pacate, de moartea acestuia in anul 2014. Au trait impreuna 44 de ani, iar marea actrita i-a resimtit lipsa clipa de clipa pana cand s-a stins si ea.

Draga Olteanu Matei a murit in noaptea de marti spre miercuri, 18 noiembrie 2020. Marea actrita a ajuns vineri, 13 noiembrie, la Spitalul Sfantul Spiridon din Iasi, cu o hemoragie digestiva superioara. Dupa o transfuzie de sange, se stabilizare, ba chiar a vorbit cu medicii. Le-a explicat inclusiv tot istoricul ei medical.

Sot Draga Olteanu Matei. Cine a fost, de fapt, Ion Matei

Apoi insa a fost nevoie de sedare si intubare pentru tratament, iar organismul actritei a cedat noaptea trecuta. Draga si medicul Ion Matei au avut o casnicie exemplara, pe parcursul a mai bine de patru decenii. Decesul lui a lasat un gol imposibil de umplut, in sufletul actritei.

„Eu si sotul meu suntem o singura persoana si traim fiecare moment impreuna, clipa de clipa; sigur ca trecem prin necazurile varstei, ca ajungi sa nu mai vezi bine, sa nu mai auzi bine, sa te doara picioarele”, povestea actrita intr-un interviu mai vechi.

Sot Draga Olteanu Matei. Medicul Ion Matei se casatorea cu Draga in anul 1968. Indragita actrita mai avea deja doua mariaje esuate la activ. Nascuta la data de 24 octombrie 1933 la Bucureşti, Draga Olteanu Matei a iubit mult, dar a fost tradata. La 18 ani se casatorea cu un ofiter de aviatie, iar in studentie, a devenit sotia unui diplomat.

Sot Draga Olteanu Matei. Amandoi au inselat-o, asa ca a pus piciorul in prag si i-a parasit. „Sunt suparata. Supararea asta nu va trece niciodata. O sa moara odata cu mine. Va spun sincer ca as fi preferat sa mor si eu odata cu el. Daca exista o mare dragoste, cum am trait eu, ti se pare ca nimic nu mai are rost. 44 de ani am fost foarte fericiti. Nu a existat niciun secret al longevitatii. Exista oameni destepti si oameni tampiti„, isi amintea Draga.

Sot Draga Olteanu Matei. „Oamenii destepti se inteleg bine intre ei pana la batranete, isi descopera unul altuia motive de admiratie, lucrurile se incheaga in asa maniera incat unul fara celalalt nu poate sa faca nimic. Asta e dragostea profunda care incepe din tinerete cu atractia fizica si se continua cu iubirea. Ajungi sa il iubesti pe celalalt cu toata fiinta ta, respiri odata cu el, plangi odata cu el, razi odata cu el… Asa a fost viata noastra”, a povestit, indurerata, doamna teatrului romanesc, pentru ziarulring.ro.

Cum au ramas pe drumuri si fara bani

Sot Draga Olteanu Matei. Putini stiu ca Draga si sotul ei au ajuns sa se mute la Piatra Neamt din cauza unei drame care le-a dat viata peste cap.

„In Bucuresti stateam intr-o casa cu chirie, pe care a demolat-o Ceausescu si, pana ne-au dat alta, am stat la hotel nu stiu cate luni. Ne-a costat o avere, toata leafa noastra mergea pe chiria de la hotel. Ne-au dat apoi alta casa, tot intr-un imobil nationalizat si tot cu chirie”, a povestit Draga Olteanu Matei pentru ring.ro, in urma cu cativa ani.

Sot Draga Olteanu Matei. „Nu aveam de gand sa cumparam casa, dar in anul 1995 s-a dat Legea 112 si lumea spunea ca e bine sa o cumparam. Ni s-a spus ca o va lua altcineva si ne va da afara din casa. Si atunci am cumparat-o cu vreo 21 de milioane de lei (la vremea respectiva – n.r.).

Apoi ne-am pomenit cu un fost locatar, care pretindea ca e casa lui. Am gasit o avocata, prietena de familie, care a stiut sa ne escrocheze ingrozitor, a facut un gest oribil si asta a coincis si cu iesirea sotului meu la pensie. Atunci am hotarat sa plecam definitiv la Piatra Neamt”, a adaugat actrita.

loading...