Apelul lansat de Firicel din Las Fierbinti. Artistii romani incep sa raspunda. Care este adevarul? Se pare ca actorul Cuzin Toma, din Las Fierbinti, duce de cativa ani un razboi cu cei de la CREDIDAM. Adica Centrul Roman pentru Administrarea Drepturilor Artistilor Independenti.

S-a ajuns in instanta, iar vedeta ProTV a si castigat in luna noiembrie a anului 2019 suma de 2.025.000 lei reprezentand remuneratie la care se va calcula dobanda legala, precum si cheltuieli de judecata in cuantum de 3.500 lei. Decizia nu a fost insa una definitiva.

Apelul lansat de Firicel din Las Fierbinti. Artistii romani incep sa raspunda

In anul 2018, Cuzin explica situatia in care a ajuns, din cauza CREDIDAM, sustine el. „Eu nu mai sunt membru CREDIDAM de trei ani. Este vorba despre procesul legat de excluderea mea, care nu s-a judecat pe fond, s-a judecat daca se accepta sau nu contestatia si nu s-a acceptat, pentru ca am depasit termenul de 15 zile, dupa spusele CREDIDAM”, afirma el pentru libertatea.ro.

Apelul lansat de Firicel din Las Fierbinti. „Pana una-alta, chiar daca nu mai sunt membru, tot ei imi colecteaza banii, ca si pana acum, fara sa-mi explice conform carei formule de calcul au impartit sumele. Chiar daca sunt dat afara, am obligatia de a merge la sediul lor si de a depune repertoriul! Intrebarea este: daca nu mai sunt membru, de ce imi colecteaza tot ei banii? Si de ce nu vrea CREDIDAM sa dea actele pentru expertiza contabila? De doi ani o blocheaza”, adauga Cuzin Toma, la acea vreme.

Apelul lansat de Firicel din Las Fierbinti. Acum, asa cum va povesteam in acest articol, actorul de la ProTV a lansat un apel public disperat, implorand instanta sa ii dea lui castig de cauza. Se pare ca initiativa lui nu a ramas fara ecou. Au aparut imediat reactii, unele fiind chiar ale altor artisti, colegi de breasla.

Incepe sa iasa la lumina adevarul

 „Pe romaneste cum calculeaza hotii din “ciordidam” banii artistilor??? Sunt Cuzin Toma si voi lupta pentru drepturile mele si ale artistilor toata viata mea. In timp ce artisti nu-si pot plati chiria Nea’ Stefan don’ Di’Rect’Or “ciordidam” isi face hoteluri vile pe banii lor si deconteaza camasi de noapte, “scutece” si vacante de lux de milioane de Euro. Dati share. Dati share. Daca eu pot poti si tu”, a scris Cuzin Toma, pe contul lui de Facebook.

Apelul lansat de Firicel din Las Fierbinti. „Ura! Am primit 10 lei de la Credidam, in toamna astaaaa!”, a scris actorul Marius Florea Vizante intr-un comentariu. Nici actrita Daniela Nane nu a ramas indiferenta. „Eu m-am alăturat artiștilor din Unart pt a-i chema în instanță și a recupera din sume”, a anuntat ea, semn ca aceeasi problema o intampina mai multi artisti din Romania.

loading...