Adancitura de pe fundul sticlei de vin. Sigur ai vazut ca toate recipientele din aceasta categorie are asa ceva. Insa, putini au idee la ce se foloseste, de fapt. Cand vine vorba de vinul spumant, are un rol extrem de important. Asa se distribuie presiunea interioara, reducand-o pe cea care apasa pe peretii sticlei.

Daca nu ar exista aceasta adancitura, sticla ar exploda. Cei de la Wine Spectator, toate sticlele de vin erau facute manual, inainte de aparitia revolutiei industriale. Aceste adancituri erau adaugate atunci de catre mesterii sticlari pentru ca recipientul sa poata sta in picioare.

Adancitura de pe fundul sticlei de vin. La ce se foloseste, de fapt

Chiar si in prezent, exista in continuare mai multe scopuri pentru aceasta adancitura. Chiar daca majoritatea sticlelor sunt construite cu ajutorul masinariilor. Nu a fost pastrata doar pentru a respecta traditia, ci si pentru a-i ajuta pe cei care vor sa savureze o sticla cu un vin bun, la masa, conform Food Story.

Conform specialistilor, exista o tehnica recomandata pentru turnarea vinului in pahar, care implica aceasta adancitura. Cand torni, trebuie sa iti proptesti degetul mare pe mijlocul ei. Insa, unii producatori folosesc aceasta caracteristica a sticlelor de vin pentru a pacali clientii. Cu cat este o adancitura mai adanca, cu atat primesti mai putin lichid.

Fiecare maner de la tigaie are o gaura. Tu stiai la ce se foloseste, de fapt?

Gaura din manerul de la tigaie. Toti l-am observat, putini stiu la ce se foloseste de fapt. Daca te uiti in comert, vei vedea ca toate aceste ustensile de bucatarie vin deja echipate cu faimoasa gaura. Daca te gandeai ca se foloseste pentru agatatul in cui, te inseli!

Citeste aici: Gaura din manerul de la tigaie. Care este adevaratul ei scop?

Desigur, daca iti doresti sa faci asta, poti fara probleme. Adevaratul scop insa il reprezinta sprijinirea lingurii cu care amesteci in mancare. Asa nici nu o murdaresti, nici nu se incinge de la flacara puternica a aragazului.

loading...