Dupa Brexit, companiile din Marea Britanie s-au orientat catre forta de munca ieftina din alte tari. Companiile au nevoie de personal pentru completarea actelor vamale post-Brexit. Decizia creeaza locuri de munca pentru romani si indieni. In Marea Britanie nu exista personal calificat in acest sens.

Companiile angajeaza specialisti din Romania, creand astfel locuri de munca pentru romani

Compania britanica Xpediator Plc a prognozat o crestere a cererii pentru serviciile sale. Ca urmare, pentru gestionarea livrarilor de marfuri pentru mai multe companii internationale, a angajat specialisti din Romania. In acest mod, se creeaza noi locuri de munca pentru romani. Dave Gladen, CEO-ul firmei, afirma ca Romania sta mult mai bine la capitolul specialistilor in procedurile vamale UE.

„Acest lucru ne-a permis sa obtinem specialisti bine calificati si desigur la un pret mai mic. Salariile pentru profesionisti in obtinerea de autorizatii vamale in Marea Britanie a crescut exploziv”, spune Dave Gladen.

Industria de logistica va trebui sa gaseasca rapid solutii

Industria de logistica din Marea Britanie va trebui sa gaseasca rapid solutii pentru multitudinea de proceduri birocratice care vor aparea de anul viitor. Schimburile comerciale dintre Marea Britanie si UE vor fi reglementate de noi acte, in lipsa unui acord de schimb liber.

Se estimeaza ca va fi nevoie de sute de milioane de noi declaratii vamale, ce vor ajunge la un cost total de nu mai putin de 13 miliarde de lire sterline.

Compania Metro Shipping Ltd. transporta bunuri pentru unii din cei mai mari retaileri si producatori auto din Marea Britanie. Metro Shipping a trebuit sa angajeze 17 specialisti din Chennai, India, pentru procedurile vamale legate de Brexit. Firma estimeaza ca vor fi necesare 120 de mii de delcaratii suplimentare anual.

Sunt necesari inca 50.000 de agenti vamali

Lipsa de agenti vamali este una din cele mai mari probleme cu care se confrunta guvernul britanic in ceea ce priveste comertul cu Uniunea Europeana. Cel mai probabil va fi nevoie de un numar de peste 50 de mii de agenti vamali suplimentari, pentru a asigura volumul de munca necesar.


Sursa: Digi24
Foto: 2bm.com

loading...