Grupul grecesc OTE a semnat recent vanzarea participatiei sale de 54% la Telekom Romania Communications, catre Orange Romania.

Saptamana trecuta, Profit.ro anunta ca Telekom Romania Communications, fosta Romtelecom si Orange au ajuns la o intelegere pentru preluarea operatiunilor aferente retelelor fixe de catre grupul francez. Informatiile au fost confirmate oficial.

Grupul grecesc OTE este actionar majoritar al Telekom Romania Communications. OTE este detinut in proportie de 46% de grupul nemtesc Deutsche Telekom.

Concedieri masive

De la inceputul anului curent, compania a concediat deja 500 de angajati cu pensionari anticipate. In total, OTE va renunta la 1100 de locuri de munca in cadrul companiei.

Planul de transformare va include si separarea in entitati diferite si independente pentru mai multe activitati: activitatile de relatii pentru clienti (Cosmote e-Value Contact Center), magazinele de retail (Germanos Industrial & Commercial) si solutiile de natura tehnica (Cosmote Technical Solutions).

Vanzarea Telekom si transfer de angajati

5000 de angajati OTE vor fi transferati catre aceste noi companii, incepand cu anul viitor.

„Vanzarea participatiei la noastre de servicii fixe in Romania reflecta decizia noastra strategica de a ne concentra pe segmentele care cresc cel mai rapid si genereaza cei mai multi bani pentru afacerea noastra. Sub noul proprietar, Telekom Romania va avea posibilitati mai mari de succes pe piata romaneasca, foarte competitiva, unde ramane prezenti prin divizia de servicii mobile a Telekom Romania”, declara Michalis Tsamaz, CEO al OTE.

CEO-ul a confirmat si faptul ca incasarile din vanzarea Telekom Romania vor fi distribuite actionarilor. Pentru anul 2020, grupul OTE a planuit investitii in valoare de 600 de milioane de euro.


Sursa: Profit.ro
Foto: playworld.ro

loading...