Se pare ca virusul SARS-CoV-2 ar fi ajuns in Europa mai devreme decat se credea initial. Un studiu realizat de Centrul National al Cancerului, din Italia, a ajuns laconcluzia ca virusul a ajuns in Italia in luna septembrie a lui 2019.

Virusul SARS-CoV-2, identificat in luna septembrie 2019

Giovanni Apolone, co-autor al studiului, a inceput sa observe rezultatele testelor pentru anticorpi. El a descoperit, insa, ca anumiti participanti la studiu aveau in organism acesti anticorpi inca din octombrie 2019. Asta inseamna ca fusesera infectati in luna septembrie 2019.

„Am fost uimiti sa descoperim persoane asimptomatice care, in urma testelor, aflau ca au anticorpi. Practic, ne dam seama ca virusul poate circula intr-o varianta mai usoara si odata cu cresterea ratei de infectare, sa devina mai puternic si mai letal”, a spus Giovanni Apolone.

Cei care au efectuat studiul spun ca in Lombardia, la sfarsitul lui 2019, spitalele au fost suprasolicitate de cazuri de gripa si pneumonie severe. Aceasta observatie aduce inca o dovada asupra faptului ca virusul SARS-CoV-2 s-ar fi manifestat in Europa mult mai devreme decat se stia.

OMS va oferi mai mult detalii despre studiu

OMS a anuntat ca va analiza rezultatele studiului, urmand sa revina ulterior pentru clarificari sau completari.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a pus in vedere inca de la inceput ca toate informatiile adunate pana la momentul de fata despre virusul SARS-CoV-2 au inceput sa fie colectate de abia de la sfarsitul lui 2019, din Wuhan, China. OMS a evidentiat faptul ca acest lucru nu inseamna ca virusul nu a existat pana atunci. Inseamna doar ca nu l-am identificat pana in acel moment ca fiind cauza respectivelor imbolnaviri.


Sursa: Digi24
Foto: policlinicamedica.ro

loading...