Alimentele periculoase in Postul Craciunului. A inceput deja perioada de cumpatare alimentara, inainte de Nasterea Domnului. Insa, multi romani risca sa isi distruga sanatatea in aceasta perioada. Asta din cauza unor ingrediente cu efecte nocive. Ce trebuie sa consumi acum si ce trebuie evitat? Ne explica specialistul Mihaela Bilic.

Alimentele periculoase in Postul Craciunului. Trebuie evitate cu orice pret

„In afara postului spunem ca mancam „de dulce”. Dar zaharul nu este reglementat in post. Prima mea recomandare pentru persoanele care tin post este sa nu faca exces de zahar. Sa nu consume in exces produse dulci. Pentru ca zaharul este nu un nutrient, ci mai degraba un condiment in viata noastra. Riscam, in momentul in care nu avem alte alimente care sa ne fie pe plac, sa dam iama in dulciuri. Or, asta nu e un beneficiu pentru organism”, a declarat ea.

Alimentele periculoase in Postul Craciunului. „Apoi, pe locul 2 vine excesul de grasime. Atentie mare, daca vorbim de postul ca la carte, veti vedea in calendarul religios ca sunt foarte putine dezlegarile la ulei si vin. Deci bunicii nostri stiau ca a tine post nu inseamna sa mananci multe uleiuri prajite. Pentru ca si uleiul era restrictionat in post”, a adaugat Bilic, conform Digi24.

„Metoda de gatire corecta ar fi la cuptor, inabusit, cu sos sau, si mai bine, ciorba – o multime de preparate traditionale romanesti facute pe baza de legume. Legume multe, ele trebuie sa ne fi prietene si in post, si in perioada asta in care avem nevoie de imunitate crescuta, pentru ca acesti pigmenti vegetali care dau culoare legumelor aduc si beneficii miraculoase pentru organism”, a explicat ea.

Alimentele periculoase in Postul Craciunului. Cu cat mai multe legume, cu atat mai bine, cu cat mai diferite si mai colorate, cu atat mai bine. Gradul nostru de imunitate depinde nu doar de alimentatie, ci si de gradul de stres. Daca nu avem un somn de calitate si organismul nostru nu se reface prin odihna, nivelul de stres are un impact devastator asupra imunitatii”, a mai adaugat nutritionistul.

loading...