Florin Busuioc a fost observat de catre echipa Click! parasind locul de munca, sediul ProTV, nu cu masina, ci pe jos. Dincolo de temerea de noul coronavirus, mai puternica este amprenta ce a lasat-o infarctul suferit in noiembrie 2018.

Florin Busuioc, in tramvai si pe jos

De atunci, el si-a schimbat complet stilul de viata pentru a deveni mai sanatos. Insa, dupa cum o stim cu totii, anul acesta pandemia ne-a stricat planurile multora dintre noi si nici Florin Busuioc nu face exceptie.

Click!: In perioada aceasta, ati avut timp mai mult pentru familie? Ce fac fetitele dumneavoastra, Natalie si Catinca?

Florin Busuioc: „Fetitele fac scoala online si nu le place. Nici mie nu-mi place ca se face scoala online, mi-ar fi placut sa fie fizic la scoala, sa socializeze. Catinca a trecut in clasa a V-a, a ajuns la liceul George Cosbuc, si nu-si cunostea colegii, doar foarte putini. Online-ul ne priveaza de aceasta socializare, care mie mi se pare importanta, mai ales la varsta aceasta frageda. In primul rand, pentru ca ei daca nu socializeaza direct, fizic, vor fi agatati de niste device-uri, de telefoane, de tablete ca sa-si acopere aceasta lipsa de socializare. Aceasta este situatia, dar daca tot se face scoala online, sa fie proiecte de grup cu copiii la istorie, stiintele naturii, ecologie, relatii sociale, lucruri de genul acesta s-ar putea face.

Un film cu multe calorii

Click!: In interventia dumneavoastra recenta, din emisiunea lui Catalin Maruta, ati spus ca v-ati ingrasat. Ati ajuns la 104 kg. Sunt „de vina” preparatele sotiei?

Florin Busuioc: „Nu. E de vina filmul pe care l-am facut cu Sandu Pop, Alin Panc, Lora, in Muntii Apuseni, unde am mancat foarte mult, pentru ca se face o mancare senzationala, cam grasa, e adevarat. Se gateste genial acolo si nu m-am putut abtine. Ajunsesem la 106 kg, am mai slabit doua kg intre timp. Asta se intampla in august.”

Click!: Spuneti-ne care este greutatea la care va simtiti cel mai bine si daca va doriti sa ajungeti la aceasta in perioada urmatoare.

Florin Busuioc: „Incerc sa ajung la o greutate mai mica, pe la 85 kg, asta e destul de greu, dar o sa fac tot efortul sa ajung acolo.”

Click!: In perioada asta ati gatit?

Florin Busuioc: „Eu gatesc, in general, dar nu fac lucruri foarte complicate. Fac snitele, nuggets de pui, somon, tagliatelle cu somon, conopida souffle, cartofi copti. Nu sunt genul care sa se apuce de bucatareala complicata, dar lucruri basic mai fac.”

Click!: Cum ati reusit cel mai mult sa slabiti? Cu miscare sau cu un regim/dieta?

Mi-e dor de teatru

Florin Busuioc: „Cel mai bine ma simteam pe vremea cand mergeam la teatru si faceam foarte multa miscare inainte de repetitii si in timpul repetitiilor. Aveam aproximativ 40 de minute de incalzire, de stretching, de mobilitate, era foarte bine pe vremea aceea, cand faceam asta. Imi dau seama ca exercitiile fizice sunt fabuloase atunci cand vrei sa-ti mentii greutatea sub control. Eu n-am mai facut asta, mai merg pe jos, dar nu suficient. Si dieta are o importanta foarte mare. Eu cred ca e un echilibru. O dieta sustinuta de miscare cred ca e reteta care te poate duce acolo unde trebuie.”

Click!: De ce va este cel mai dor sa faceti si nu ati putut din cauza acestei pandemii?

Florin Busuioc: „Mi-e dor de teatru ca de mama! Nu exista lucru mai frumos ca acela de a fi pe scena in fata unor oameni care te asteapta cu emotie. Oamenii care merg la teatru sunt cei mai disciplinati oameni, dupa parerea mea: se duc cu masca, se dezinfecteaza, respecta locurile in care sunt asezati, nu stau unii langa altii.”


Sursa: Click
Foto: Libertatea, aradevents.ro

loading...