Cel mai toxic aliment din camara romanilor. Mii de persoane il consuma zilnic. Foarte multi il au constant in frigider sau in camara, la indemana. Este printre preferatele adultilor, dar si copiii il consuma cu placere. Insa, putini au idee ca acest tip de produs alimentar din comert iti distruge efectiv sanatatea.

Citeste si: Otrava din mancare. Ingredientul toxic din produsul preferat de copii si de multi adulti

Este vorba, de fapt, despre consumul alimentelor din cutiile de conserve. Pericolul major il reprezinta o substanta nociva, numita bisfenol A. Aceasta substanta organica este extrem de periculoasa pentru organismul uman. BPA, asa cum mai este numita, intra in componenta unor materiale plastice.

Cel mai toxic aliment din camara romanilor. Nici nu stiai ca iti distruge sanatatea

De obicei, cutiile metalice de conserve sunt captusite cu un strat subtire realizat din acest tip de material plastic. Este folosit cu scopul de a preveni ruginirea, dar si de a pastra produsele proaspete pentru consum. Bisfenolul A se regaseste si in unele ambalaje folosite pentru bauturile racoritoare, atat pentru sticle de plastic, cat si pentru dozele metalice, scrie descopera.ro.

Cercetatorii au descoperit ca aceasta substanta chimica poate trece dincolo de stratul de material plastic direct in aliment. Astfel, ajunge sa fie absorbit foarte rapid de catre organismul nostru. Conform unui studiu realizat la Universitatea Harvard, cei care mananca alimente din conserva au bisfenol in organism la scurt timp de la consum.

Citeste si: Cele mai cancerigene alimente. Sunt toxice, dar romanii le mananca zilnic

Cel mai toxic aliment din camara romanilor. Unii oameni de stiinta sustin ca efectele bisfenolului asupra organismului uman trebuie studiate cu atentie, avand un potential de risc urias. Ba chiar s-a cerut renuntarea la utilizarea BPA in cazul ambalajelor din domeniul alimentar. In Uniunea Europeana s-a interzis folosirea aceste substante doar in cazul plasticului din biberoane.

Tot mai multe studii din istoria recenta indica faptul ca acest ingredient toxic afecteaza in mod evident echilibrul endocrin al organismului uman. Cu toate acestea insa, Uniunea Nord-Americana a fabricantilor de ambalaje metalice respinge toate aceste concluzii.

Citeste si: Cel mai toxic aliment din lume. Romanii il consuma ca pe o delicatesa

loading...