Toate unitatile de invatamant din tara s-au inchis, incepand cu data de 9 noiembrie. Cursurile au fost mutate in mediul online, asa cum deja ne-am obisnuit, asa ca inca nu se redeschid scolile.

Nu se redeschid scolile – elevii stau acasa pana dupa revelion

Schoolgirl with face mask using hands sanitizer while sitting at a desk in the classroom.

Decizia va fi valabila pentru doar 30 de zile, pana in 9 decembrie, dar elevii s-ar putea reintoarce la scoala abia incepand cu anul viitor. Guvernul a stabilit printr-o ordonanta de urgenta ca suspendarea cursurilor sa fie mentinuta pana la sfarsitul anului, daca numarul cazurilor de infectare cu noul coronavirus nu va scadea.

Cel mai devreme, scolile ar putea fi redeschise pe 11 ianuarie 2021.

Pe data de 2 noiembrie, Traian berbeceanu, noul prefect al capitalei, spunea:

„Tocmai s-a incheiat sedinta. In unanimitate s-a decis mentinerea masurilor care se afla in vigoare pana la 12 noapte, aprobate prin fosta hotarare. Nu s-a considerat necesar si oportun sa fie introduse masuri noi. Masurile vor fi pana in data de 16 noiembrie la ora 12:00. Nu s-a luat nicio alta masura restrictiva”.

Alte masuri restrictive ce s-ar putea impune

In cadrul respectivei sedinte s-a discutat si despre inchiderea accesului populatiei in parcuri, pe timpul noptii:

„Nu poate CMSU sa adopte aceasta masura, fiind vorba despre prezumtive limitari de drepturi si libertati. S-a decis sa sesizam aceasta problema Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, daca apreciaza necesara, nu doar la nivel de Bucuresti ci la nivel national, ca la un anumit grad de infectare sa fie luata si aceasta masura„, a spus Traian Berbeceanu.

Intrebat despre posibilitatea carantinarii unor strazi, primarul general al Bucurestiului, Nicusor Dan, a declarat ca „este o decizie eventuala, o ipoteza”.

Vor fi carantinate anumite strazi?

Traian Berbeceanu indeamna totusi sa nu privim catre astfel de scenarii si sa privim cu atentie la ceea ce se intampla in prezent:

„Haideti sa nu privim la astfel de scenarii, sa privim la masurile care sunt in vigoare si care urmeaza sa fie mentinute in urmatoarele doua saptamani. Sunt aspecte tehnice, care se iau cu consultarea structurilor de ordine si siguranta publica, cu consultarea medicilor. Nu suntem intr-o astfel de situatie”.


Sursa: observatorulph.ro
Foto: europalibera.org, qbebe.ro si airlinestravel.ro

loading...