Nelu Tataru, ministrul Sanatatii a facut primele declaratii despre Catalin Denciu, medicul ranit in incendiul de la Sectia ATI din Piatra Neamt. Cadrul medical a fost transferat in noaptea de sambata spre duminica la Bucuresti.

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a spus ca medicul Catalin Denciu va fi transferat la Spitalul Floreasca din Bucuresti si apoi ar putea fi dus in Belgia. Mai mult, ministrul a dezvaluit faptul ca medicul ii este prieten si fost coleg de facultate.

“Este un profesionist, suntem si prieteni, colegi de facultate. Isi face meseria dupa cum am vazut si in aceasta seara incercand sa salveze si acei pacienti”, a declarat ministrul.

Nelu Tataru a marturisit ca, in timpul pandemiei, Belgia nu accepta pacienti din strainatate: “Belgienii nu primesc nimic din exterior, dar fac o exceptie pentru noi, a vorbit si premierul Ludovic Orban acolo”.

Catalin Denciu are 48 de ani si face parte dintr-o familie de doctori. Sotia lui este medic ginecolog si au impreuna doi copii.

Medicul este specializat in Terapie Intensiva si era de garda in momentul in care a izbucnit incendiul. Catalin Denciu a intrat intr-unul dintre cele doua saloane de ATI, care inca nu era cuprins de flacari si i-a scos pe cei opt pacienti care erau internati si intubati.

loading...