Sambata, 14 noiembrie 2020, a avut loc o tragedie in Romania. Un incediu a avut loc la Spitalul Judetean Piatra Neamt, iar 10 persoane si-au pierdut viata. Catalin Denciu este medicul erou care este ranit grav dupa ce a intrat in flacari in incercarea de a salva alte vieti.

Ioan Catalin Denciu este medicul grav ranit in incendiul de la Spitalul Judetean Piatra Neamt. Cadrul medical incerca sa salveze pacientii internati la ATI. El va fi transferat duminica la Centrul de arsi de la Spitalul Militar din Bruxelles.

Medicul este specializat in Terapie Intensiva si era de garda in momentul in care a izbucnit incendiul. Catalin Denciu a intrat intr-unul dintre cele doua saloane de ATI, care inca nu era cuprins de flacari si i-a scos pe cei opt pacienti care erau internati si intubati.

“Medicul a reusit sa-i scoata pe cei opt pacienti din celalalt salon, inainte ca flacarile sa se extinda si acolo, si apoi a incercat sa-i scoata si pe cei din salonul care ardea deja. Asistenta i-a oferit ajutor. Nu am vorbit cu medicul care a intervenit”, a declarat Lucian Mincu, managerul spitalului judetean.

Catalin Denciu are 42 de ani si face parte dintr-o familie de doctori. Sotia lui este medic ginecolog si au impreuna doi copii. Mai mult, medicul ar fi fost coleg de facultate cu ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, informeaza digi24.ro.

Medicul Catalin Denciu, transferat in Belgia

Catalin Denciu va fi transferat cu o aeronava militara la Bucuresti, la Spitalul Floreasca, la sectia de mari arsi. Duminica dimineata, medicul va fi transferat cu un avion militar la Centrul de arsi de la Spitalul Militar din Bruxelles.

Alte trei cadre medicale au fost ranite in incendiu, printre care si un al doilea medic specialist ATI, Pavel Bors. Starea lui este mai buna, avand arsuri doar in zona mainilor.

Zece persoane, bolnavi de COVID-19 intubati la terapie intensiva, si-au pierdut viata in urma incendiului de la Piatra Neamt. Sapte persoane sunt in stare critica.

loading...