Campioana mondiala la tenis povesteste despre momentul care a adus schimbari importante in viata ei profesionala si cum a ajuns la nivelul actual. Afla mai jos ce a dezvaluit Simona Halep.

Sportiva se pregateste momentan pentru Australian Open si a povestit pentru DigiSport cum a ajuns vedeta in Romania:

Ce a dezvaluit Simona Halep

„In 2014, tenisul mi-a schimbat viata! Am jucat prima mea finala de Grand Slam la Roland Garros. Nimeni nu mai reusise asta din 1978, in Romania.

Emotiile au explodat si toata lumea avea mari sperante pentru viitorul meu. Lumea a inceput sa creada ca pot castiga un Grand Slam. Am devenit extrem de populara peste noapte. Lumea ma recunostea pe strazi si oamenii imi cereau autograf”, declara Simona Halep.

Ultimii ani au fost ani de lectii grele, dupa cum chiar ea spune:

„Daca nu ai succes, inseamna ca nu esti indeajuns de bun si trebuie sa muncesti si mai mult. A fost o mare schimbare si a fost greu de tinut sub control, dar am invatat multe lucruri in acest timp. Am pierdut si multa energie.

Nu voiam sa imi pierd concentrarea legata de cariera. Am incercat sa gasesc un echilibru. Am fost deschisa si generoasa cu fanii, dar am ramas si concentrata pe munca de care aveam nevoie pentru a avea rezultate pe teren”.

Simona Halep, un drum accidentat catre succes

Ca orice drum spre succes, nici cel al Simonei Halep nu a fost unul lipsit de obstacole. Presiunea pe care a simtit-o si mai ales presiunea din partea mass-media au lasat urme adanci. Insa atunci cand stii ca trebuie sa castigi, toate aceste presiuni se transforma in motivatie:

„La inceput, a trebuit sa arat lumii ca pot castiga in continuare. Acest sentiment m-a motivat sa imi imbunanatesc jocul zilnic. In ultimii ani, am reusit sa imi imbunatatesc felul in care fac fata presiunii pozitive si negative. Vreau sa castig meciuri si turnee, dar am invatat ca nu succesul trebuie pus pe primul loc.

Cel mai important lucru este munca grea. Daca dai 100%, nu vei avea motive de regret. Niciodata nu mi-a fost frica de esec. Daca nu ai succes, inseamna ca nu esti indeajuns de bun si trebuie sa muncesti si mai mult”.


Sursa: DigiSport
Foto: HotNews si DigiSport

loading...