Uleiul din conservele de ton. Daca citesti despre efectele lui, nu il vei mai arunca vreodata. Acest produs alimentar este unul dintre cele mai controversate din ultimii ani. Se spune ca, din cauza radiatilor de la Fukushima, tonul din ocean este infectat. Insa, atunci cand este produs cum trebuie, conserva de ton aduce beneficii pentru sanatate.

Daca alegi o conserva de calitate, inclusiv uleiul este bun de consum. Carnea este una gustoasa, plina de minerale si acizi grasi esentiali, ca seleniul, zincul, fosforul, magneziul. De asemenea, mai include si Omega 3, Omega 6, vitamina D, dar vitamine din grupul B. Daca tii o dieta, evita conservele in ulei de floarea soarelui sau ulei de masline.

Uleiul din conservele de ton. Daca citesti despre efectele lui, nu il vei mai arunca vreodata

Insa, daca nu incerci sa slabesti, le poti consuma fara probleme. Uleiul din ele este un excelent conservant pentru Vitamina D si acizii grasi benefici pe care ii contine carnea de ton. Expertii de la Institutul de Cercetari pentru Industria Conservantilor Alimentari din Parma au facut o descoperire uluitoare.

Oamenii de stiinta au analizat uleiul de masline care este folosit in conservele de ton, timp de 13 luni. L-au studiat la diferite grade de temperatura, respectiv la 4, la 20 si 37 de grade Celsius. Asa au putut observa cand intervine procesul de alterare, scrie libertateapentrufemei.ro.

Uleiul din conservele de ton. Uleiul de masline nu a fost alterat in niciun fel, dar s-a descoperit ca a inceput sa contina niste substante nutritive care nu se regasesc in mod normal. Se pare ca in ulei au fost gasite grasimi polisaturate, vitamina D, dar si compusi ai acizilor Omega 3.

La ce poti folosi uleiul din aceste conserva? Poate fi utilizat la salata sau crema de peste, pentru pestele pregatit la cuptor, ori chiar in hrana calda pregatita pentru animalutele de companie. Indiferent ce varianta alegi, cu siguranta nu vei regreta alegerea facut si nu vei mai arunca acest ulei.

loading...