La varsta de 71 de ani, Corina Chiriac a ajuns virala cu o postare pe o retea de socializare. Artista le-a aratat romanilor un leac babesc si a afirmat ca ‘omoara’ noul coronavirus.

Corina Chiriac a postat un mesaj controversat pe Facebook. Cantareata le-a spus fanilor ca ea se apara de Covid cu un leac babesc. Mai mult, artista s-a fotografiat in cateva ipostaze neasteptate, pentru a exemplifica vizual leacul.

“Pentru ca suntem in anotimpul “racelilor” vreau sa va amintesc un leac fara varsta pe care il practic si care este excelent Anti Covid. Raceala este o hipotermie, deci trebuia inainte de toate sa reincalzom corpul. Daca deja ne curge nasul, ne ustura ochii si ne “tin” muschii spatelui, trebuie sa incalzom capul.

Iata cum ma vindec eu si ce “secete” folosesc. Multumesc pentru atentie si va doresc sanatate.

Dau cu creme in jurul ochilor si pe fata, ma leg cu o basma de bumbac pentru ca voi transpira si ma “imprietenesc” cateva minute cu temperatura apei fierbinti.

Ma acopar cu un prosop mare si gros, apoi ma aplec peste apa fierbinte. Stau deasupra apei 30, 40 de minute. Inspir pe nas, si pe gura, pe rand. La peste 56 de grade, virusul Corona moare. Optional ascult in acest timp muzica de relaxare si imi inchipui numai stari frumoase.

In final, ma usuc pe par, schimb basmaua cu o caciulita si pun un prosop uscat in jurul gatului. Dorm cat mai infofolita, intr-o camera incalzita, iar a doua zi caut sa nu ies in frig. Daca este nevoie, seara urmatoare repet procedura”, a scris Corina Chiriac pe Facebook.

“Virusul Corona nu va muri la aburi fierbinti”

Medicul Mihail Pautov a criticat tramentul naturist promocat de Corina Chiriac. Medicul specialist in chirurgie generala spuna ca nu exista studii care sa demonstreze orice efect benefic al inhalarii cu abur cu aspirina.

“Nu exista studii care sa demonstreze orice efect benefic al inhalarii cu abur cu aspirina. Cu atat mai mult, nu exista studii care sa demonstreze ca aceasta tehnica este sigura. Acesta este un teren minat pe care e bine sa nu calci. De altfel, orice sfat venit de la un non-medic, care tina de utilizarea de medicamente trebuie tratat cu atentie si scepticism.

Este nesanatos sa inhalezi abur fierbinte mai mult de 5 minute/sesiune.

Camera nu trebuie incalzita, indiferent daca esti sau nu racit, temperatura ideala in camera in care dormi este de 19 – 21 de grade Celsius.

Virusul Corona nu va muri la aburi fierbinti, mai rapid ne vom opari/ne vom arde mucoasele respiratorii.

Este ok sa iesi in frig si sa lasi corpul sa se adapteze, atata timp cat esti bine imbracat”, a scris specialistul.

loading...