Draga Olteanu Matei in stare grava. Marea noastra actrita este in coma, la spitalul Sfantul Spiridon din Iasi. Medicii fac tot ce le sta in putere sa o salveze in aceste momente, anunta observatornews.ro. Draga Olteanu a fost adusa la Unitatea Primiti Urgente, in stare critica.

UPDATE: Din fericire, se pare ca actrita este acum constienta, ba chiar a comunicat cu medicii, anunta tot cei de la Observator News.

Diana Cimpoesu, medic sef UPU Spitalul Sf. Spiridon Iasi: „Doamna a ajuns transferata de la Spitalul Judetean Piatra Neamt pentru o Hemoragie Digestiva Superioara. A fost evaluata in urgenta. S-a inceput transfuzia de sange, fiind vorba de o hemoragie importanta. Este internata in acest moment in ATI. Este constienta. Comunica cu echipa medicala.

S-au inceput manevrele diagnostice si terapeutice si speram ca evolutia sa fie una favorabila. Doamna are si alte patologii. Are afectiuni cardiovasculare, afectiuni endocrine care bineinteles trebuie evaluate si tratate in continuare. Starea doamnei este una stabila dupa primele manevre terapeutice, in primul rand dupa transfuzia de sange, reumplerea volemica si toate celelalte tratamente facute in urgente se continua in ATI.

Spitalul Judetean Piatra Neamt este spital COVID si in plus a fost transferata pentru endoscopie, eventual endoscopie interventionala. Este internata in clinica de gastroenterologie si hepatologie, data fiind competenta acestei clinici in tratarea acestor urgente majore”.

In ultimii ani, dupa moartea sotului ei, actrita s-a retras la Piatra Neamt, locul ei de suflet. Diana Cimpoesu, medic sef UPU SMURD Iasi a anuntat ca Draga OIteanu Matei este in coma, cu hemoragie digestiva, anunta Digi24.

Draga Olteanu Matei, in stare grava. Ce diagnostic a primit

Draga Olteanu Matei in stare grava. „De multa vreme am vrut sa ma mut definitiv la Piatra Neamt, dar am asteptat sa iasa si sotul meu la pensie de la «Cantacuzino». Am avut necazuri ingrozitoare cu locuinta din Bucuresti… Stateam intr-o casa cu chirie pe care a demolat-o Ceausescu si, pana ne-au dat alta, am stat la hotel nu stiu cate luni. Ne-a costat o avere, toata leafa noastra mergea pe chiria la hotel. Ne-au dat apoi alta casa in care am stat cu chirie”, povestea, cu tristete in glas, Draga Olteanu Matei, pentru ziarul Ring, dupa ce a plecat din Bucuresti.

Draga Olteanu Matei, viata si cariera

Pe 24 octombrie, marea actrita a scenei romanesti a implinit 87 de ani. A avut o viata parca din filme. A facut istorie, drept Coana Chirita sau ca Veta, sotia lui Nea Marin. Le-a adus zambetul pe buze romanilor alaturi de Amza Pellea, in „Nea Marin miliardar”.

Draga Olteanu Matei in stare grava. In 50 de ani de cariera, Draga Olteanu Matei a jucat in peste 90 de filme, 100 de productii de televiziune si 50 de piese de teatru. Acum se bucura de linistea si de aerul curat din Piatra Neamt. Aici s-a intalnit cu Irina Pacurariu, cea care i-a luat un interviu minunat.

Nu a avut o viata personala usoara. Pe cat de fericita era pe scena, pe atat de mult a putut sa sufere in viata de familie. Primii doi soti au inselat-o si i-au frant inima, asa ca i-a parasit. Apoi il cunostea pe Ion Matei, un medic reputat. Si-au fost alaturi la bine si la greu in mariajul care a durat 44 de ani.

„Eu si sotul meu suntem o singura persoana si traim fiecare moment impreuna, clipa de clipa. Sigur ca trecem prin necazurile varstei, ca ajungi sa nu mai vezi bine, sa nu mai auzi bine, sa te doara picioarele”, povestea actrita intr-un interviu mai vechi. Din pacate, iubirea vietii ei s-a stins in anul 2014, luna aprilie. Vezi in video cum arata acum Draga Olteanu Matei

Stire in curs de actualizare

loading...