Calendar ortodox sambata 14 noiembrie 2020. Astazi, pe langa Lasata Secului pentru Craciun, romanii il praznuiesc si pe Sfantul Apostol Filip. El este numit si Sfantul rastingnit cu capul in jos. Este originar din Betsaida Galileii, fiind al treilea Apostol chemat la misiune de catre Mantuitorul nostru, Iisus Hristos.

Cand l-a intalnit pe Natanael, Sfantul a spus: „Am gasit pe Cel despre Care a scris Moise in Lege si prooroci, pe Iisus, fiul lui Iosif cel din Nazaret” (Ioan 1-45). El a propovaduit credinta crestina in Asia. L-a insotit pe Sfantul Apostol Andrei in Schitya, adica Dobrogea de astazi, scrie dcnews.

Calendar ortodox sambata 14 noiembrie 2020. Cine este sfantul praznuit astazi

Prof. univ. dr. Emilian Popescu afirma: „In cercetarile mai noi s-a ajuns la concluzia ca Sf. Ap. Filip poate fi asezat langa Sf. Ap. Andrei ca misionari pe pamant romanesc si, de aceea, pentru noi romanii ziua aceasta este tot asa de importanta ca si aceea dedicata Sf. Ap. Andrei”.

Citeste si: Lasata Secului pentru Postul Craciunului 2020. Cand incepe postul si ce trebuie sa faci

Sfantul Apostol Filip a murit in cetatea Hierapolis, din centrul Asiei Mici. Aici a fost rastignit cu capul in jos. El anunta inceputul Filipilor de toamna, care sunt, spune legenda, apostolii aruncati in groapa plina cu lupi. Chiar daca paganii au vrut sa ii ucida, ei au scapat nevatamati, datorita credintei lor in Hristos, scrie traditii-si-superstitii.ro.

Lasata Secului, sarbatoare mare la romani

Ziua Lupului sau Filipii de Toamna. Ce este interzis sa faci pe 13 noiembrie 2020. In aceasta zi, este interzis sa maturi, sa dai gunoiul afara din casa, sa macini grane, sa tai si sa cosi. De asemenea, in popor se spune ca atragi ghinionul daca deschizi ferestrele sau dai banii cu imprumut. Daca esti femeie si vrei sa ramai sanatoasa, placuta celor din jur si sa nu suferi de friguri, trebuie neaparat sa respecti regulile in aceasta zi.

Citeste AICI ce este interzis in aceasta zi.

loading...