Situatia mondiala a dat peste cap viata tuturor. O studenta care locuieste intr-un camin din Bucuresti a povestit ce se intampla in interiorul spatiilor de cazare. Viata caminelor a continuat chiar si in ultimele luni, dar sunt multe reguli.

O studenta a Universitatii din Bucuresti care este in anul 3 si sta la unul dintre caminele din Grozavesti a vorbit cu jurnalistii de la dcnews.ro. Tanara este din judetul Ialomita si s-a mutat in Capitala in anul 2018. “Toamna trecuta am revenit in camin, in anul 2, si era foarte multa lume. Era distractie, auzeai lume, oamenii se plimbau pe holuri si prin campus, stateau in grupuri”, a povestit studenta.

Foarte multi studenti au parasit caminele in primavara: “In martie, toata lumea deja s-a speriat, foarte multi au plecat acasa, aproximativ jumatate de campus s-a dus. Si tu am plecat, fiindca racisem, si am fost absolut obligata sa plec. Caminul la propriu nu s-a inchis, el a functionat in continuare, a fost alegerea studentilor de a pleca acasa”.

Se pare ca ultimele restrictii nu i-au speriat pe studenti, care se mai aleg si cu cate o amenda deorece se strang in grupuri mari si nu poarta masca. “Cand am venit, in octombrie, studentii se mai strangeau prin campus. Asa au fost pana luni, inca se strangeau foarte multi. In campus, la intrare in camin, sunt canapele si se strange lume cu muzica si toate cele. Avem si doua terase in campus, dar una dintre ele nu mai este functionale, dar se strange lumea”, a spus tanara pentru sursa citata.

“Cand se aduna un grup de prieteni, nu se poarta masca, doar ca recent mai vine politia din cand in cand si se trezeste lumea cu amenda”, a mai povestit studenta.

9.799 noi cazuri in Romania

Pana pe data de 11 noiembrie 2020, pe teritoriul Romaniei au fost confirmate 324.094 de cazuri infectate cu noul coronavirus. 210.086 de pacienti au fost declarati vindecati.

Pe data de 11 noiembrie 2020, in urma testelor efectuate la nivel national, fata de ultima raportare. au fost inregistrate 9.799 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2.

loading...