Statiile ITP inchise de vineri pana luni. Cei de la Registrul Auto Roman au facut un anunt care i-a luat prin surprindere pe toti soferii din tara. Care este motivul pentru care s-a luat aceasta decizie? Ce se intampla, de fapt, cu efectuarea Inspectiei Tehnice Periodice pentru automobilele din Romania? Cei de la RAR au lamurit situatia, printr-o postare pusa pe pagina oficiala de Facebook.

Din pacate, sunt foarte multi soferi care ignora si incalca legea, circuland asa. Insa, in cazul in care esti tras pe dreapta, risti o pedeapsa usturatoare. Efectuarea inspectiei tehnice periodice atesta faptul ca automobilul tau se afla intr-o stare buna de functionare. De asemenea, certifica si ca masina ta are dreptul de a circula pe drumurile publice din Romania.

Statiile ITP, inchise de vineri pana luni. Anuntul RAR pentru toti soferii

„Imbunatatim si aducem un upgrade sistemului informatic al RAR. Din acest motiv, in perioada 13 noiembrie 2020 (ora 14.00) – 16 noiembrie 2020 (ora 08.00), vom fi in imposibilitatea de a va furniza orice fel de servicii care tin de evidenta inspectiilor tehnice periodice.

Prin urmare, in acest interval, inclusiv activitatea statiilor ITP autorizate va fi suspendata, prestatiile ITP neputand fi inregistrate in sistemul informatic. De asemenea, toate activitatile on-line vor fi suspendate, inclusiv site-ul www.rarom.ro, aplicatia ‘Istoric Vehicul’ si programarile”, este mesajul transmis de RAR, pe pagina de Facebook.

Citeste si: Ce a ascuns un sofer de TIR in cabina intrece orice imaginatie. Politistii romani, fara cuvinte

Statiile ITP inchise de vineri pana luni. „Va punem in vedere toate aceste aspecte pentru a va oferi timp sa verificati cand expira inspectia tehnica periodica a vehiculului dumneavoastra si sa puteti actiona in consecinta. Am ales sa facem aceste operatiuni de mentenanta si upgrade strict necesare in weekend pentru a limita cat mai mult posibil impactul asupra activitatilor dedicate dumneavoastra.

Aplicatia informatica de evidenta a inspectiilor tehnice periodice (SIRAR) a functionat fara sincope inca de la lansarea ei, in anul 2007.Va multumim pentru intelegere si ne prezentam scuzele pentru eventualele inconveniente!”, se incheie postarea.

Citeste si: Salarii 2020. Cati bani incaseaza lunar un politist de la Rutiera

ITP 2021. Ce iti poate face Politia Rutiera daca nu ai ITP valabil

Masinile noi vor face ITP-ul dupa 3 ani de la achizitionare. Ulterior o vor efectua o data la fiecare 2 ani. Automobilele cu o vechime mai mare de 12 ani trebuie sa fie inspectate o data pe an. Esti tras pe dreapta si politistii descopera ca mergi cu o masina cu ITP expirat? 

Citeste AICI ca sa afli toate detaliile.

loading...