Restrictii de Craciun si Revelion? Mai avem o luna pana ce incep Sarbatorile de Iarna. Cel mai frumos moment din an pentru romani va fi umbrit anul acesta de efectele pandemiei. In timp ce unii cer niste restrictii mai drastice, Klaus Iohannis a anuntat ieri ca nu va fi cazul de o carantinare totala de Craciun.

Anul acesta, vor fi niste sarbatori atipice. Din cauza numarului infectarilor cu noul virus, care a crescut alarmant, Arafat a tinut sa faca niste precizari publice. Cum vom petrece in 2020? Secretarul de stat din MAI a explicat ca statul roman nici nu poate si nici nu va interveni in vreun fel in mediul privat. Insa, poate oferi sfaturi de limitare a raspandirii virusului.

Restrictii de Craciun si Revelion? Raed Arafat, avertisment pentru milioane de romani

„Nu vor fi sarbatori ca alta data. Nu putem sa ne asteptam la sarbatori ca in anul 2019, asta e clar. Vom fi in mijlocul pandemiei, in valul doi si vom fi si cu risc ca, daca nu respectam regulile, sa ne trezim cu o crestere in ianuarie-februarie. Inca vom fi in timpul iernii, care este sezonul preferat de acest virus”, a declarat Arafat.

„Limitele generale le stim deja: masca cred ca va fi si atunci, distantarea va fi si atunci, limitele la activitatile in spatiile inchise vor fi si atunci, cel mai probabil. Daca vor fi si alte masuri, asta n-am cum sa prezic de pe acum. Important e sa sesizam cu totii ca n-avem cum sa avem o sarbatoare similara cu cea din 2019”, a completat seful DSU.

Restrictii de Craciun si Revelion. Aceasta perioada este una periculoasa pentru romani, populatia fiind mult mai expusa. Cauza o reprezinta obiceiul oamenilor de a petrece Sarbatorile alaturi de familie. „In familie inseamna intre oamenii care stau in aceeasi casa, da! In familie largita inseamna sa vin si altii la tine, ti-ai asumat imediat un risc!”, afirma Raed Arafat, conform Digi24.

„Unii au incercat sa denatureze declaratiile de la Guvern. Nu putem sa intram in casele oamenilor si sa spunem ce sa faca. Asta este raspunderea lor acolo. Daca tu vrei sa sarbatoresti cu inca doua-trei familii, ti-ai crescut mult riscul de a te infecta, pentru ca banuiesc ca nu vei sta in noaptea de Craciun cu masca„, mentioneaza Arafat.

Ce se intampla de Craciun si Revelion. Pericolul pentru toti romanii

Restrictii de Craciun si Revelion „Asta e imposibil. Asa ca, modul in care iti organizezi masa de Craciun, daca aduci si bunicii, si alti prieteni si mai multa lume, care stau in alte zone, riscul de transmite este mai mare. Asta e un lucru logic”, a adaugat secretarul de stat.

„Fiecare calculeaza riscul pe care vrea sa si-l asume. Noi incercam sa limitam riscul de raspandire in spatiile publice, la locul de munca, dam sfaturi pentru spatiile private, dar acolo nu avem cum sa mergem sa controlam, nici nu este normal. Acolo depinde de fiecare persoana si de cat de mult constientizeaza riscul cu care se confrunta”, a mai precizat Raed Arafat.

loading...