Nicolae Botgros, primele declaratii despre COVID-19. Artistul a ajuns la spital, in urma cu doua saptamani. A fost confirmat cu noul coronavirus si a avut complicatii atunci. Din aceasta cauza, a fost necesar sa fie internat la reanimare.

Citeste si: Nicolae Botgros, la reanimare. Anuntul facut de purtatorul de cuvant IMU despre starea artistului

Conform Ministrului Sanatatii din Republica Moldova, Viorica Dumbraveanu, starea de sanatate a lui Nicolae Botgros pare ca se imbunatateste. Anuntul a fost facut in cadrul sedintei Guvernului de pe data de 5 noiembrie. Maestrul a fost internat la sectia de reanimare.

Nicolae Botgros, primele declaratii despre COVID-19. „Am urlat ca un caine”

Acum, se pare ca Botgros se simte mai bine, ba chiar a facut cateva declaratii despre cosmarul prin care a trecut. „Am urlat ca un caine saptamanile astea! Stii cum e sa urli ca un caine? In singuratate si izolare totala? Nu mi-am vazut familia, copiii, de o luna… mi-era tare dor de oameni. De oameni imbracati altfel decat medicii. Dar am inteles ca Dumnezeu ma iubeste! Aveti grija de voi!…”, i-a marturisit Nicolae Botgros jurnalistei Rodica Cioranica, potrivit antenastars.ro.

Citeste si: Nicolae Botgros a recunoscut copilul cu Anisoara Dabija. Dirijorul a rupt tacerea

Fiul lui Nicolae Botgros: „Mai multi din orchestra sunt testati pozitiv. Tata tot e la spital, starea de sanatate e stabila, dar are niste complicatii. Multe nu stiu pentru ca ei sunt izolati acolo, fara telefoane si vorbim uneori cu seful sectiei”, a declarat Corneliu Botgros, conform sursei citata anterior.

Viata si cariera artistului

Nicolae Botgros s-a nascut pe 25 ianuarie 1953, in satul Badicu-Vechi, raionul Cahul, Republica Moldova, intr-o familie de lautari. Tatal sau a fost lautarul Dumitru Botgros. Nicolae si cei doi frati au invatat sa cante la cate un instrument, lui Nicolae revenindu-i toba.

Citeste si: Ministrul Sanatatii a facut anuntul despre starea lui Nicolae Botgros. A ajuns la reanimare

La sapte ani s-a dus la Scoala de muzica din Cahul. Impreuna cu fratele sau Vasile, s-a intors primavara acasa, din lipsa de bani. Copiii cantau la nunti pentru a castiga un ban. Cate putin, Nicolae a lasat toba in favoarea viorii. Mai tarziu, Nicolae Botgros a ajuns la Soroca, la Scoala de iluminare culturala. Aici pentru prima data a asistat la un concert al orchestrei „Lautarii”.

loading...