S-a retras din televiziune, iar acum a anuntat ca este bolnava. Este vorba despre Gabriela Cristea, care a tinut sa se afle de la ea diagnosticul pus de medici. Vedeta a fost prezenta, luni, in platoul emisiunii prezentate de Catalin Maruta alaturi de fiica ei.

Gabriela Cristea a disparut de ceva vreme de la TV si s-a ocupat mai mult de familie. Aceasta a fost prezenta, luni, in platoul emisiunii prezentate de Catalin Maruta, unde a vorbit despre ultima perioada din viata ei si despre planurile de viitor.

Recent, Gabriela Cristea a aflat ca sufera de o boala care afecteaza zeci de mii de romani: parodontoza. “Sunt in revizie tehnica. Incep sa ma tunez, sa ma reconfigurez. Am fost la dentist sa imi refaca toata dantura, ca mi-au scris oamenii pe Instagram ca am dintii strambi. Si eu le-am zis ca sunt naturali, asa m-a inzestrat natura. Ma duc pentru ca dupa patru ani am ajuns in sfarsit la dentist si m-am trezit ca am parondontoza. Fara sa am niciun simtomn, dar ma rezolv”, a spus Gabriela Cristea la Pro TV.

Ce este parodontoza

Parodontoza este o afectiune localizata la nivelul gingiei si a osului parodontal, elementele anatomice cu rol de mentinere a dintelui in alveola.

Bolile parodontale variaza de la o simpla inflamatie a gingiei pana la o boala grava care are ca rezultat afectarea majora a tesutului moale si a osului care sustine dintii. In ultimul stadiul al bolii parodontale dintii sunt pierduti.

Parodontoza este forma avansata a bolii parodontale, stadiu in care este afectat parodontiul de invelis si cel de sustinere, adica osul parodontal si partile moi, gingie si ligamente parodontale.

loading...