Mesaj important pentru pensionarii din Romania. Atunci cand se asteptau mai putin, a venit vestea. Anuntul a fost facut chiar de Ministurul Muncii, Violeta Alexandru.

Violeta Alexandru a avut un mesaj pentru toti pensionarii din Romania. Potrivit ministrului, pensiile vor creste din nou in 2021. In perioada urmatoare, ar urma sa fie facuta o evaluare a incasarilor la buget, apoi se va decide cu cat vor creste pensiile in anul urmator.

“Primul mesaj catre pensionari este ca pensiile vor creste si anul viitor si in anii viitori. Cresterile pe care le vom face vor fi fundamentale pe calcule care arata seriozitatea cu care abordeaza Guvernul aceasta problema.

In momentul in care Ministerul Finantelor are o evaluare asupra incasarilor la buget se va vedea foarte bine ce posibilitati dispune bugetul pentru a sustine un anumit cuantum de marire anul viitor.

Ne preocupa acest subiect. Nu este doar o declaratie politica, ci este o realitate, avand in vedere confirmarea pe care tocmai am facut-o prin cresterea de 14 la suta din acest an in care situatia economica a fost foarte cunoscuta”, a precizat Violeta Alexandru, potrivit capital.ro.

Scade varsta de pensionare

Joi, 5 noiembrie 2020, presedintele Romaniei a promulgat un act normativ important. Decretul semnat de Klaus Iohannis vizeaza modificarea art. 65 alin. (5) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Acesta acorda dreptul unei categorii de romani care vor putea iesi mai devreme la pensie. Mai precis, persoanele care au locuit pentru o perioada de cel putin 30 de ani in zonele afectate de poluare permanenta, beneficiaza din partea statului de reducerea varstei standar de pensionare. CITESTE AICI ARTICOLUL.

loading...