Starea de alerta in Romania. Ludovic Orban, premierul Romaniei, a facut anuntul asteptat de toti romanii. Guvernul Romaniei a luat decizia in privinta prelungirii starii de alerta cu 30 de zile. Aceasta veste vine la pachet si cu un alt detaliu important. Momentan, nu vor fi introduse si alte masuri restrictive.

Atunci cand a fost intrebat de jurnalisti despre posibila intrare in carantina a Capitalei, Orban a raspuns: „In ceea ce priveste decizia de carantinare a unor mari orase sau a Capitalei, este o decizie mai dificil de luat. Pentru ca sunt extrem de multe considerente legate de carantina”.

Starea de alerta in Romania. Anuntul facut acum de autoritatile romane

„Stiti foarte bine ca starea de alerta se instituie pe 30 de zile si se prelungeste printr-o hotarare de guvern pentru o perioada de maxim 30 de zile. Pregatim hotararea de guvern pentru prelungirea starii de alerta. In ceea ce ne priveste, nu ne dorim sa luam alte masuri care sa instituie alte restrictii.

Vrem ca situatia sa evolueze in bine, ca numarul de infectari sa scada. Si, treptat, pe masura ce scade numarul de infectari, sa revenim treptat, treptat la o activitate cat mai aproape de normal”, a declarat prim-ministrul, conform Digi24.

Starea de alerta in Romania. Citeste si: Regulile obligatorii incepand de astazi in toata Romania. Greseala care iti aduce o amenda intre 3.000 si 15.000 de lei

„Noi nu ne dorim sa ajungem aici, obiectivul nostru este acela de a stavili cresterea numarului de cazuri. De altfel, in Bucuresti a existat o tendinta ascendenta. Dar o tendinta ascendenta care nu s-a incadrat in specificul marilor metropole din alte tari europene, unde progresia a fost mai degraba geometrica.

Este o decizie care se ia de specialisti in sanatate publica, de epidemiologi, de infectionisti si nu ma hazardez eu sa dau o data”, a mai adaugat premierul.

loading...