Aparitie bizara in Bucegi. Un angajat al Romsilva, rangerul Vali Balan, a surprins un fenomen extrem de straniu, in Parcul Natural Bucegi. Pare sa fie umbra unui om urias, care este proiectata pe un „perete” de ceata. Aceasta umbra apare in interiorul unui nimb colorat.

Se pare ca este un fenomen foarte rar, din cauza ca necesita o multime de conditii, indeplinite simultan, ca sa aiba loc. Ceea ce se vede in imagini este, de fapt, Efectul Gloria. Astazi va oferim mai multe detalii despre explicatia oamenilor de stiinta, legata de aceasta aparitie din muntii Romaniei.

Aparitie bizara in Bucegi. Fenomenul Gloria: ce inseamna si cum se formeaza

„Efectul Gloria, un fenomen foarte rar, surprins in imaginile de nai jos de catre Valentin Balan, ranger la Administratia Parcului Natural Bucegi.

Efectul Gloria mai poarta numele de ‘Spectru montan’ ori ‘Spectru Brocken’. In conditii propice, umbra observatorului este proiectata pe ceata. Picaturile minuscule de apa reflecta lumina soarelui inapoi catre acesta, formand un nimb colorat in jurul umbrei”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Romsilva, anunta Digi24.

Aparitie bizara in Bucegi. „Conditiile rare se refera la refractia si dispersia luminii atunci cand soarele, situat in spatele celui care observa, ii proiecteaza umbra pe un nor sau pe ceata situata mai jos decat pozitia acestuia, iar norul respectiv este format din picaturi de apa cu diametrul de dimensiune situata intr-un interval bine precizat”, se mai arata in postare.

Fenomen straniu pe Platoul Bucegi. Ce a surprins un turist

Un fenomen ciudat are loc in fiecare an pe data de 28 noiembrie pe Platoul Bucegilor. Oamenii spun că o singură dată pe an soarele apune peste munți, formând o piramidă magică, care are puteri vindecătoare.

Aparitie bizara in Bucegi. In fiecare an, zeci de oameni se aduna pe data de 28 noiembrie pe Platoul Bucegi, sa vada minunea naturii. Poveste sau nu, multi curiosi inca asteapta apusul in singura zi in care, spun ei, chipul straniu este imbratisat de razele soarelui care formeaza o piramida magica. Unii sustin ca au vazut-o de multe ori, altii… niciodata.

Citeste AICI toata povestea.

loading...