Ingredientul minune cu proprietati anticancerigene. Este un aliment de care unii nu au habar, iar altii se feresc. Acest praf miraculos este rosu, precum o boia, dar este de 20 de ori mai iute. Tocmai de aceea se adauga in cantitati foarte mici in mancare. Da un gust delicios tocanitelor, fripturilor la gratar si ciorbelor de legume.

Este mai mult decat un condiment banal. Consumat in cantitati moderate, stimuleaza pofta de mancare, usureaza digestia si combate virozele. Sunt zeci de specii de ardei iute care contin capsaicina, substanta care da, de fapt, gustul iute. Una dintre cele mai cunoscute variante este ardeiul iute de Cayenne.

Ingredientul minune cu proprietati anticancerigene. Trebuie consumat cel putin 10 zile pe luna

Aceasta varianta a fost numita dupa orasul Cayenne, care este capitala Guianei, zona de bastina. Din coaja si din semintele uscate si macinate se prepara asa numitul „piper de Cayenne”. Specialistii recomanda ca persoanele care tin o cura de slabire ori o cura de detoxifiere sa consume zilnic mancare ce contine acest condiment, pentru cel putin 10 zile pe luna.

In meniul lor pot fi incluse ciorbele, salatele de cruditati sau tocanitele de legume, in care se pune putin praf iute. Unii terapeuti considera chiar ca acest condiment are proprietati anticancerigene. El ar provoca autodistrugerea celulelor canceroase. Insa, momentan inca se fac studii amanuntite in aceasta privinta, scrie click.ro.

Ingredientul minune cu proprietati anticancerigene. Piperul de Cayenne are efecte miraculoase si asupra sistemului circulator. Alimenteaza elementele vitale din structura celulara a venelor, capilarelor si arterelor. Ajuta la reglarea tensiunii arteriale si o mentine in limitele unor valori normale.

Acest praf curata arterele, scade colesterolul LDL si nivelul trgiliceridelor. Este foarte util si pentru stomac, precum si pentru tractul intestinal. Faciliteaza vindecarea de ulcer, desi gustul sau picant ii face pe multi sa se fereasca de el. Multi il folosesc intern si in cazurile de degeraturi, deoarece ajuta corpul sa se incalzeasca, scrie astrocafe.ro.

loading...