Cine este noul presedinte al SUA. Joe Biden si Donald Trump s-au luptat pentru titlul de presedinte al Statelor Unite ale Americii. Alegerile au avut loc pe data de 3 noiembrie 2020, iar astazi s-au numarat voturile.

UPDATE. Joe Biden a castigat alegerile in SUA. Anuntul a fost facut dupa actualizarea rezultatelor oficiale din statul Pennsylvania.

UPDATE: Situatia este incredibila de-a dreptul in Statele Unite ale Americii. Acum vine o noua veste legata de votul pentru noul presedinte. Se pare ca in Georgia, statul in care Biden si Trump sunt aproape la egalitate, va numara din nou voturile. Acesta este anuntul facut de Brad Raffensperger, secretar de stat.

In acest stat, Joe Biden are putin peste 1500 de voturi in favoarea lui Donald Trump. „Cursa in Georgia ramane prea stransa. Avand in vedere ca diferenta este atat de mica, vom avea o renumarare in Georgia”, a anuntat Brad Raffensperger, conform Agerpres. In acest moment, in Georgia au fost deja numarate 99% dintre voturi.

Rasturnare de situatie in cursa Trump vs. Biden

In afara de acest stat, care este esential pentru Trump, Joe Biden a preluat conducerea si in Pennsylvania, Nevada si Arizona. In cazul in care candidatul democrat va castiga si in aceste state, atunci va obtine peste 270 de voturi in Colegiul Electoral. Asa isi va asigura victoria in alegeri.

Conform unui responsabil electoral din Georgia, Gabriel Sterling, citat de DPA, este foarte posibil ca acest stat sa nu reuseasca sa termine a doua numaratoare a voturilor pana la finalul lunii noiembrie.

UPDATE: Conform ultimelor informatii venite din Statele Unite ale Americii, se pare ca Joe Biden s-a distantat de Donald Trump. In statul Pennsylvania s-a numarat inca un pachet de voturi. Joe Biden si-a marit avansul fata de Donald Trump la 6.737 voturi, anunta CNN. In unele zone, oamenii deja sarbatoresc victoria lui Biden.

UPDATE: Atmosfera din SUA este tot mai tensionata. Echipa lui Donald Trump a lansat o serie de declaratii extrem de dure la adresa rivalului, Joe Biden.

Citeste si: Cine este sotia lui Joe Biden. Jill l-a salvat pe politician dupa moartea primei neveste. Rezultate alegeri SUA 2020

Cine este noul presedinte al SUA. „Georgia se indreapta catre o renumarare a voturilor, suntem siguri ca vor fi gasite voturi colectate impropriu si ca in cele din urma presedintele Trump va castiga. Sunt multe nereguli in Pennsylvania, inclusiv faptul ca observatorii nostri au fost impiedicati sa aiba acces in locatiile unde se numara.

Am avut castig de cauza in instanta, dar am pierdut timp valoros si nu s-a asigurat transparenta la care am fi fost indreptatiti potrivit legii. In Nevada, se pare ca sunt mii de persoane care au trimis in mod incorect voturile prin corespondenta. Presedintele este pe care sa castige in Arizona, in ciuda faptului ca in mod iresponsabil si eronat i se atribuie statul lui Biden de catre Fox News si Associated Press”, se arata in comunicatul echipei de campanie a lui Donald Trump.

Citeste si: Cine este, de fapt, Joe Biden. Ce a facut in 2014 la Bucuresti: Mi-a placut intotdeauna Romania, o tara extraordinar de frumoasa

Cine este noul presedinte al SUA. Ce se intampla acum

UPDATE: Dolarul a scăzut la cel mai slab nivel din ultimii doi ani față de yuan și s-a depreciat față de alte monede asiatice, pe măsură ce democratul Joe Biden s-a apropiat de Casa Albă în cadrul alegerilor prezidențiale americane, relatează Reuters.

Cine este noul presedinte al SUA. Piețele financiare au fost pregătite pentru zile sau chiar săptămâni de incertitudine, în timp ce președintele în exercițiu Donald Trump a anunțat că va contesta în justiție numărătoarea voturilor din mai multe state.

UPDATE: Potrivit proiectiilor realizate de Fox News, Joseph Biden a obtinut deja 264 de voturi in Colegiul electoral federal, in timp ce presedintele in functie, Donald Trump, are 214.

UPDATE: Joseph Bident a declarat ca este increzator ca va castiga scrutinul. Este creditat cu 264 de voturi in Colegiul electoral federal. “Nu ma aflu aici pentru a declara ca am castigat, dar vreau sa spun ca, atunci cand se va incheia numaratoarea voturilor, credem ca vom fi invingatori. Dupa numararea tuturor voturilor, am castigat in Wisconsin la o diferenta de 20.000 de voturi, practic diferenta cu care Donald Trump a castigat acest stat acum patru ani. Am un sentiment foarte bun si in privinta statului Pennsylvania.

Practic, toate voturile ramase de numarat sunt trimise prin posta si am castigat in proportie de 78 % voturile prin corespondenta in Pennsylvania. Nu trebuie sa avem niciun dubiu asupra unui guvern al cetatenilor, decis de cetateni si pentru cetateni. America este foarte vie. Aici, oamenii conduc. Puterea poate fi retrasa sau exercitata, provine de la cetateni, doar prin vointa lor este determinat presedintele Statelor Unite”, a declarat, miercuri seara, Joe Biden.

Cine este noul presedinte al SUA. Au fost publicate rezultatele oficiale partiale ale alegerilor pentru presedintia Statelor Unite ale Americii. Joe Biden a obtinut pana la aceasta ora 248 de voturi in colegiul electoral, in timp ce Donald Trump are doar 213.

Mai sunt inca sase state in care rezultatele inca nu s-au publicat si putem asista inca la o rasturnare de situatie.

Joe Biden se pregateste sa-si revendice victoria

Echipa de campanie electorala a lui Joe Biden, candidatul Partidului Democrat, se pregateste sa revendice victoria imediat ce se va calcula ca a depasit pragul de 270 de voturi.

“Noi am spus mereu ca obiectivul este sa obtinem cele 270 de voturi si sunte foarte increzatori ca, dupa numararea voturilor, rezultatul va fi peste 270 de voturi. Asa se castiga scrutinul prezidential”, a declarat Anita Dunn, consilier politic al lui Joe Biden.

Donald Trump acuza opozitia

Cine este noul presedinte al SUA. Donald Trump spune ca politicienii democrati incearca sa comita fraude electorale in scrutinul prezidential. “Ei gasesc peste tot voturi pro Biden in Pennsylvania, Wisconsin si Michigan. Foarte rau pentru tara noastra”, a scris presedintele Donald Trump pe Twitter.

Mai mult, presedintele SUA spune ca depune eforturi pentru ca rezultatele sa fie unele corecte. “Depun eforturi pentru a face sa dispara rapid avantajul de 500.000 de voturi din Pennsylvania. La fel in Michigan si alte state”, a mai spus presedintele Donald Trump.

loading...