Rezultate alegeri SUA 2020. Joe Biden, candidatul Partidului Democrat, a castigat alegerile in Statele Unite. Anuntul a fost facut dupa actualizarea rezultatelor oficiale din statul Pennsylvania.

UPDATE. Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat, s-a declarat onorat, sambata, de victoria in scrutinul prezidential, subliniind ca va fi presedintele tuturor americanilor.

„America, sunt onorat ca m-ati ales pe mine sa conduc aceasta tara extraordinara. Sarcinile care ne asteapta vor fi dificile, dar va promit un lucru: voi fi presedintele tuturor americanilor, indiferent ca au votat sau nu cu mine”, a declarat Joe Biden, prin Twitter.

„Sunt modest si onorat de increderea pe care poporul american ne-a acordat-o mie si vicepresedintelui-ales, Kamala Harris. In pofida obstacolelor fara precedent, americanii au votat intr-un numar-record, dovedind inca o data ca democratia bate profund in inima Americii. In contextul incheierii campaniei electorale, a venit vremea sa lasam in urma furia si retorica dura si sa fim impreuna ca natiune. A venit vremea ca America sa se uneasca si sa se vindece. Noi suntem Statele Unite ale Americii. Nu exista nimic imposibil de facut, daca suntem împreuna”, a subliniat Joseph Biden, conform unui comunicat.

Potrivit noilor proiectii, realizate de CNN şi Reuters, Joseph Biden are 273 de voturi in Colegiul electoral federal, in timp ce Donald Trump, presedintele in functie al SUA, are 214.

Joe Biden era creditat anterior, potrivit diverselor proiectii, cu 253-264 de voturi in Colegiul electoral federal. Conform noilor date oficiale, avansul lui Joe Biden a crescut in statul Pennsylvania, care are 20 de voturi in Colegiul electoral federal.

Astfel, Joe Biden depaseste detasat pragul de 270 de voturi in Colegiul electoral federal. In Pennsylvania, avansul lui Biden a ajuns la 34.000 de voturi, după numararea a 99% din buletinele de vot. De asemenea, avansul lui Biden a crescut si in statul Nevada.

Donald Trump contesta alegerile

Presedintele in functie al SUA, Donald Trump, a declarat, sambata, ca a castigat detasat scrutinul prezidential. „Am castigat aceste alegeri, la diferenta mare”, a declarat Donald Trump, prin Twitter. Echipa de campanie a lui Donald Trump contesta numararea voturilor prin corespondenta in statele decisive.

Cine este Joe Biden

Joseph Robinette Biden s-a nascut pe data de 20 noiembrie 1942 in Scranton, Pennsylvania si este un om politic american, al 47-lea vicepresedinte al Statelor Unite in timpul mandatelor prezidentiale ale lui Barack Obama. In plus, Joe Biden a candidat din partea Partidului Democrat si la alegerile prezidentiale din 2020.

Inainte de a fi vicepresedinte, a fost senatorul senior al Statelor Unite pentru statul Delaware. El a indeplinit functia de senator timp de 36 de ani – din anul 1973 pana in 2009.

Pe 27 august 1966, Bident, atunci student la drept, s-a casatorit cu Neilia Hunter, care venea dintr-o familie influenta din Skaneateles, New York. Pe atunci, Joe Biden era inscris la Universitatea Syracuse. CITESTE ARTICOLUL INTEGRAL.

Cine este, de fapt, Joe Biden. Ce a facut in 2014 la Bucuresti: Mi-a placut intotdeauna Romania, o tara extraordinar de frumoasa

Cine este sotia lui Joe Biden. Jill l-a salvat pe politician dupa moartea primei neveste. Rezultate alegeri SUA 2020

loading...