Situatia epidemiologica din Romania a impus masuri de urgenta. Premierul Romaniei, Ludovic Orban, a explicat joi seara, 5 noiembrie, ce restrictii vor intra in vigoare in tara noastra incepand de luni.

Premierul Lodovic Orban a anuntat joi seara ca circulatia pe timp de noapte va fi limitata de luni, iar magazinele vor fi inchise. “Inseamna ca pe timpul noptii va fi permisa deplasarea la munca, din motive medicale, deci practic numai acele deplasari necesare. Magazinele vor fi inchise”, a declarat Ludovic Orban.

Mai mult, premierul a spus ca foarte multe cazuri de imbolnavire apar din cauza petrecerilor private ce se organizeaza in spatii private, iar declaratia pe proprie raspundere va fi din nou necesara pentru iesitul din locuinta.

“Ce nu inteleg tinerii? Pot duce boala acasa, la parinti, la bunici si le poate afecta sanatatea. De la 22, 23 si pana la 5, 6 dimineata. Farmaciile le lasi deschise. Va fi o declaratie pe proprie raspundere. E posibil sa se accepte pe format onlone, sa arati telefonul, sa nu fie pe hartie. Amenzile vor fi pentru nerespectarea regulilor. Daca esti oprit de politie si nu te incadrezi in situatii prevazute, vei fi amendat”, a mai spus premierul Ludovic Orban.

Sapte localitati din jurul Bucurestiului intra in cod rosu

Joi, 5 noiembrie, in Romania a fost anuntat cel mai negru bilant de pana acum: 9.714 de noi cazuri de persoane infectate cu COVID-19. Oficialii au luat decizia ca localitatile Branesti, Bragadiru, Ciorogarla, Dobroiesti, Dragomiresti Vale, Mogosoaia si Popesti Leordeni sa intre in scenariul rosu.

Asta inseamna ca in aceste localitati masca va deveni obligatorie si in spatiile deschise, iar restaurantele vor fi inchise la interior.

loading...