Greseala banala care distruge sistemul imunitar. Milioane de oameni din intreaga lume fac asta. Poate avea efecte devastatoare pentru sanatate. Conform unui studiu publicat in Journal of Experimental Medicine, obiceiul nociv pe care il au inclusiv romanii, lasa urme pe termen lung asupra organismului.

Citeste si: Ingredientul banal din bucatarie care iti distruge sanatatea. Efectele sunt devastatoare

Legatura dintre orele de somn si starea sistemului imunitar este una vitala pentru sanatatea noastra. Cu atat mai mult cu cat acum omenirea se lupta cu o pandemie. Un sistem imunitar slabit poate fi un dezavantaj major in lupta pentru viata noastra, in cazul in care luam noul virus.

Greseala banala care distruge sistemul imunitar. Mii de romani fac asta

Chiar si in cazul altor afectiuni medicale sau boli de sezon, este neaparat nevoie sa avem un corp sanatos, pregatit sa reziste infectiilor. Nu degeaba medicii iti recomanda sa stai la pat si sa te odihnesti cand esti racit. Un numar suficient de ore de somn este un element vital pentru a ajuta celulele T sa se activeze, devenind mai eficiente, conform monitorulexpres.ro.

Citeste si: Beneficii zeama de la muraturi. Cum face minuni pentru sanatate

In timp ce ne odihnim, hormonii de stres sunt la cel mai scazut nivel. Ei sunt responsabili pentru cresterea inflamatiilor in organism. Tot ei impedica functionarea corecta a celulelor T, care sunt menite sa ucida patogenii. Pentru ca perioada de recuperare dupa imbolnavire sa fie cat mai mica, este necesar sa dormim suficient.

De cat somn avem nevoie, de fapt?

Greseala banala care distruge sistemul imunitar. Conform studiilor de specialitate, sunt necesare intre sapte si noua ore de somn pe noapte, pentru a ne reface in totalitate. Daca nu dormim suficient, pot creste inflamatiile din corp, iar noi devenim susceptibil la bolile cronice. Aceste inflamatii pot produce boli autoimune, boli cardiovasculare, diabet si artrita.

Citeste si: Pestele care iti distruge sanatatea. Romanii il consuma fara sa stie la ce pericol se expun

Exista mai multe variante prin care poti sa-ti imbunatatesti somnul. In primul rand, trebuie sa iti setezi orele de somn. Opreste orice dispozitiv mobil cu 45 de minute inainte de culcare. Asigura-te ca este o lumina inchisa si o temperatura potrivita in dormitor. Regleaza orele de trezire si de culcare. Asa corpul va intra intr-un ritm natural.

loading...